Kefalonya Adası'nda 'acil durum'

Yunanistan'ın İyon Denizi'ndeki Kefalonya Adası’nda meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki depremin ardından yaralar sarılıyor.

Google Haberlere Abone ol
Kefalonya Adası'nda 'acil durum'

Yunanistan'ın İyon Denizi'ndeki Kefalonya Adası’nda meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki depremin ardından yaralar sarılıyor. Hükümet, bölgede “acil durum” ilan etti.

Yunanistan'ın Kefalonya adasında dün meydana gelen depremin ardından hükümet, acil durum ilan etti. Bölgede bulunan İçişleri Bakanı Yannis Mihelakis, “Hedefimiz, normal yaşam şartlarının bir an önce adaya dönmesidir.” dedi. Bakan, bürokratik engellerin aşılması adına bölgede acil durum ilan edildiğini, bir iki küçük çaplı yaralanma dışında ölü bulunmamasının sevindirici olduğunu kaydetti.

Acil durum kapsamında Kefalonya ve İthaki belediyelerine, vatandaşlara dağıtılmak üzere 100'er bin Euro ekonomik yardım gönderilecek.Bu arada 3 ay süreyle sosyal sigorta kurumlarına ödeme yapma zorunluluğu da askıya alındı. Adaya evine girmek istemeyenlerin kalabilmesi için bir de gemi gönderildi.

Ana deprem sonrası bölgede büyüklüğü 3 ila 5,1 büyüklüğünde 35 artçı deprem tespit edildi. Deprem sonucu çok sayıda evde küçük çaplı hasar meydana gelmiş, bazı yollar, düşen taşlar sebebiyle trafiğe kapatılmıştı.
CİHAN

Yorumlar