Kazakistan’dan kayıp Malezya uçağı açıklaması: Uçak hava sahamıza girmedi

Malezya - Çin seferini yaparken 8 Mart’ta 227 yolcu ve 12 mürettebatıyla kayıplara karışan Boeing 777 tipi yolcu uçağını arama çalışmaları devam ederken, uçakla ilgili bir açıklama da Kazakistan’dan geldi.

Google Haberlere Abone ol
Kazakistan’dan kayıp Malezya uçağı açıklaması: Uçak hava sahamıza girmedi

Malezya - Çin seferini yaparken 8 Mart’ta 227 yolcu ve 12 mürettebatıyla kayıplara karışan Boeing 777 tipi yolcu uçağını arama çalışmaları devam ederken, uçakla ilgili bir açıklama da Kazakistan’dan geldi. Kazakistan Ulaştırma Bakanlığı, kayıp Malezya uçağının hiç bir şekilde Kazakistan hava sahasına girmediğini açıkladı.

Kazakistan Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Komitesi Başkanı Yardımcısı Serik Muhtıbayev, KazAir Radar verilerine göre 8 Mart’ta, Kazakistan hava sahasında Malezya Hava Yolları’na ait 9 seferin kaydı bulunduğunu söyledi. Muhtıbayev, kayıp Malezya uçağına dair ise radar kayıtlarında herhangi bir bilgi yer almadığını kaydetti.

Bu arada Muhtıbayev, “Eğer uçak Kazakistan’a yönelmiş olsaydı buraya gelene başka ülkelerin hava sahasınında da uçakla ilgili radar bilgileri olması gerekiyordu.” uyarısında bulundu.

Öte yandan Muhtıbayev, Malezya tarafından kayıp uçağın araştırılması konusunda ise kendilerine resmi hiçbir talebin gelmediğini dile getirdi.

Malezya Başbakanı Necip Rezak daha önce yaptığı bir açıklamada, “Yeni verilere dayanarak uzmanlar, uçağın uyduyla son temasının iki olası koridordan birinde olabileceğini tespit etti; biri, Avrupa yönüne doğru Kazakistan-Türkmenistan sınırından Tayland’a uzanan kuzey koridoru, diğeri Endonezya’dan Hint Okyanusu’na uzanan güney koridoru.” ifadelerini kullanmıştı.
CİHAN

Yorumlar