Kazakistan'daki Yusuf Camii en güzel 10 cami arasına girdi

Kazakistan’ın Pavlador şehrindeki Yusuf Camii mimari olarak dünyadaki en güzel 10 cami arasına girdi. Kazakistan’da yayın yapan "İslam. kz" internet sitesinde yer alan haberde, 2001 yılında farklı bir mimari tarzıyla inşaa edilen cami, mimari...

Google Haberlere Abone ol
Kazakistan'daki Yusuf Camii en güzel 10 cami arasına girdi

Kazakistan’ın Pavlador şehrindeki Yusuf Camii mimari olarak dünyadaki en güzel 10 cami arasına girdi. Kazakistan’da yayın yapan "İslam. kz" internet sitesinde yer alan haberde, 2001 yılında farklı bir mimari tarzıyla inşaa edilen cami, mimari açıdan dünyanın en iyi 10 camisi arasına girmeyi başardı. Kıpçak sanatından örneklerin modern tarzda tasarlanarak inşa edilen cami mimarisiyle göz dolduruyor. Dört minareden oluşan caminin en önemli özelliği ise, her minarenin Hz. Muhammed'in(s.a.v) vefat yaşı olan 63 metre yükseklikte olması. Başkent Astana’nın 350 kilometre kuzey doğusunda bulunan ve coğrafi olarak düz olan Pavlador şehrindeki cami çok uzaklardan da rahatlıkla görülüyor. Bin 500 kişi kapasiteli camii sade tarzıyla da dikkat çekiyor .Caminin minberinin, mihrabın üstünde olması ise camiye ayrıcalık katmış.

Camide ayrıca müze, yemekhane, kütüphane, medrese ve nikah kıyılması için özel bölmeler oluşturulmuş. 7 bin 240 metrekare alanda yapılan caminin kubbesinin genişliği ise 54 metre.

Caminin bulunduğu Pavlador şehri İrtiş nehri üzerinde bulunan bir liman kenti.

CİHAN

Yorumlar