Kazakistan-Türkiye 2. Nefroloji Kongresi yapıldı

Kazakistan’ın başkenti Astana’da Kazakistan-Türkiye Nefroloji Kongresi düzenlendi.Kazakistan Cumhurbaşkanlığı Tıp Araştırma Merkezi, Kazakistan Nefroloji, Diyaliz ve Böbrek Nakli Derneği ile Türkiye Hipertansyion, Diyaliz ve Transplantasyon...

Google Haberlere Abone ol
Kazakistan-Türkiye 2. Nefroloji Kongresi yapıldı

Kazakistan’ın başkenti Astana’da Kazakistan-Türkiye Nefroloji Kongresi düzenlendi.

Kazakistan Cumhurbaşkanlığı Tıp Araştırma Merkezi, Kazakistan Nefroloji, Diyaliz ve Böbrek Nakli Derneği ile Türkiye Hipertansyion, Diyaliz ve Transplantasyon Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği kongreye, çok sayıda sağlık sektörü çalışanı katıldı.

İki gün süren kongrede katılımcılar yaptıkları sunumlarla nefroloji, diyaliz, böbrek nakli ve obezite gibi konularda elde ettikleri tecrübeleri paylaştı.

Kongrenin eşbaşkanlığını yapan Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi, Erişkin Nefroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Galip Güz, Türkiye’nin seçkin 25 nefrologuyla geçen yıl Almatı’da başarılı bir çalışma yaptıklarını söyledi. Güz, bu yıl Astana’da ikincisi düzenlenen kongreye; İstanbul, Ankara, Antalya, Erzurum ve Van'dan 27 seçkin nefrologla katıldıklarını kaydetti.

Kazakistan’daki meslektaşlarını yeniliklere çok açık ve çok ilgili bulduğunu söyleyen Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Musa Bali, kongreye katılımın kendilerini memnun ettiğini ve bu ilginin kendilerini daha çok çalışmaya sevkettiğini dile getirdi.

CİHAN

Yorumlar