Kazakistan'da Aksakallar Keneşi toplantısı

Türk Konseyi Genel Sekreteri Hasanov, kardeş ülkelerin birliği ve beraberliğine saldırıların, tüm Türk devletlerine karşı yapılmış kabul edileceğini söyledi

Google Haberlere Abone ol
Kazakistan'da Aksakallar Keneşi toplantısı
Türk Devletleri İşbirliği Konseyi Aksakallar Keneşi Toplantısı Kazakistan'da yapıldı.
Türk Konseyi Genel Sekreteri Ramil Hasanov'un başkanlığında yapılan 11. toplantıya, AK Parti Sakarya Milletvekili Mustafa İsen'in yanı sıra Azeri Milletvekili Fattah Heydarov, Kazakistan'ın eski Senato Başkanı Adil Ahmetov ve Kırgız yazar Beksultan Cakiyev katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Hasanov, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine değindi.

Hasanov, kardeş ülkelerin birliği ve beraberliğine yönelik saldırıların, tüm Türk devletlerine karşı yapılmış kabul edileceğini söyledi.

Türk Konseyinin bir parçası olan Aksakallar Keneşi toplantısının önemini vurgulayan Hasanov, "Burada tavsiye niteliğinde alınan kararlar, üye devletlerimizin dışişleri bakanlarına, daha sonra cumhurbaşkanlarına sunularak, devlet başkanları zirvesinde alınan kararlara giden çok önemli bir prosedür süreci taşıyor." ifadesini kullandı.

Açılış konuşmasının ardından katılımcılar, darbe girişiminde hayatını kaybedenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Toplantıda eylül ayında Kırgızistan'da yapılacak 2. Göçebe Oyunları'nın açılış töreniyle ilgili çalışmalar, konseyin ulaştırma, ekonomi ve gümrük alanlarındaki projeleri hakkında da Aksakalların düşünce ve önerileri ele alındı.

Bir sonraki Aksakallar toplantısının yıl sonunda Kırgızistan'da, daha sonra Azerbaycan'da yapılması bekleniyor.

Yorumlar