Kayıp Uçaktan Haber Var

Avustralya Başbakanı Tony Abbott, 239 yolcusuyla 13 gün önce radardan kaybolan Malezya uçağına ait muhtemel enkaz parçaları bulunduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Kayıp Uçaktan Haber Var

Avrustalya Başbakanı Abbott, denizde muhtemelen kayıp uçakla bağlantılı iki cismin görüldüğünü ve hava kuvvetleri uçaklarının ilgili bölgeye gönderildiğini açıkladı. Cisimlerin uydu fotoğrafları aracılığıyla tespit edildiğini belirten Başbakan Abbott, "Uzmanların analizinin ardından, muhtelemelen aramalarla bağlantılı iki cisim tanımlandı" dedi. 
Söz konusu gelişme için 'yeni ve güvenilir bilgiler ortaya çıktı" ifadesini kullanan Abbott, cisimlerin fiili yer tespitinin son derece güç olacağına da işaret etti. 
Avustralya Deniz Güvenlik Kurumu tarafından öğle saatlerinde yayımlanan bildiride ise, muhtemel enkaz parçalarının ticari bir uydu tarafından Perth'in 2500 kilometre güneybatısında tespit edildiği kaydedildi. Bildiride, hava kuvvetlerine ait dört gözetleme uçağının bölgeye gönderildiği ve muhtemel enkaz parçalarını toplamak için tam donanımlı bir donanma gemisinin yola çıktığı belirtildi. 
Malezya Havayolları'nın Kuala Lumpur - Pekin uçuşunu gerçekleştiren MH370 sefer sayılı Boeing 777-200ER tipi yolcu uçağı, 8 Mart'ta 227 yolcu ve 12 mürettebatıyla birlikte radar ekranlarından kaybolmuştu. 
Uçağın pilotlarıyla irtibatın kesildiği Güney Çin Denizi'nde bir haftadan fazla süren ilk etap arama çalışmalarında sonuç elde edilemedi. 
Malezya hükümetinin 8 gün sonra açıkladığı askeri radar verilerine dayalı olarak, uçağın kuzey istikametindeki rotasından çıkarak güneybatıya ilerlediği ve Malakka Boğazı üzerinden Hint Okyanusu'na yol aldığı tespit edildi. 
Geçtiğimiz hafta sonu ortaya çıkan uydu verilerine göre, Boeing 777'nin uyduya elektronik bağlantı sinyalleri gönderdiği belirlendi. Ping olarak tabir edilen ham sinyallerin değerlendirilmesiyle, uçağın Hint Okyanusu'nun güneyine doğru 6 saat daha seyretmiş olabileceği sonucuna varıldı. 
Avustralya hükümeti, bunun üzerine ülkenin batı açıklarında geçtiğimiz günlerde arama faaliyetlerine başladı.

Yorumlar