Kayıp uçağın araması 12 ay sürebilir

Malezya Havayolları’na ait MH370 sefer sayılı yolcu uçağını arama çalışmalarının 8-12 ay sürebileceği açıklandı. Açıklama, kayıp uçağı Hint Okyanusu’nun güneyinde Avustralya’nın batısında arayan çok uluslu koordinasyondan...

Google Haberlere Abone ol
Kayıp uçağın araması 12 ay sürebilir

Malezya Havayolları’na ait MH370 sefer sayılı yolcu uçağını arama çalışmalarının 8-12 ay sürebileceği açıklandı. Açıklama, kayıp uçağı Hint Okyanusu’nun güneyinde Avustralya’nın batısında arayan çok uluslu koordinasyondan sorumlu Avustralyalı Angus Houston’dan geldi.

Avustralyalı yetkili, Malezya Ulaştırma Bakan Vekili Hişamuddin Hüseyin’in de katıldığı ortak basın toplantısındaki konuşmasında, 227 yolcu ve 12 mürettebatı ile kaybolan uçağı bulmaya kararlı olduklarını, ancak arama çalışmalarının 8-12 ay alabileceğini ifade etti. Houston, gelecek dönemde uçağı arama çalışmalarında deniz altına ağırlık vereceğini kaydederek, gelişmeleri Malezya ile paylaşacaklarını dile getirdi. Avustralyalı General Houston, kayıp uçağı deniz altında arayan ancak şu ana kadar net bir bulguya ulaşamayan Bluefin-21 adlı insansız robot denizaltı ile aramalara devam edileceğini de hatırlatarak, kayıp uçağa ait parçaların bulunma olasılığının azaldığına dikkat çekti.

Malezyalı yetkili Hüseyin ise, havadan arama çalışmalarının yeniden başlatılmasının, okyanus yüzeyindeki izlere bağlı olduğuna işaret etti ve arama çalışmalarına katılan Çin ve Avustralyalı yetkililerle görüşmek üzere Pazartesi günü Canberra'ya gideceğini söyledi.

Bu arada Pekin’deki Lidu Oteli'nde gelişmeleri takip etmek için uçağın kaybolduğu 8 Mart’tan beri Malezya Havayolları tarafından ağırlanan Çinli 154 yolcu yakınına, evlerine geri dönmeleri istendi. Havayolu yetkilileri, yolcu yakınlarına ileri tazminat işlemlerinin yapılacağını söyleyerek, uzun zaman alacak arama çalışmalarıyla ilgili gelişmeleri kendi evlerinden takip etmelerini istedi.

Öte yandan Malezya, başkent Kuala Lumpur’dan Çin’in başkenti Pekin’e giderken kaybolan uçakla ilgili ön araştırma raporunu yayımladı.

CİHAN

Yorumlar