Kayıp uçağa çalıntı pasaport ile binen 2 yolcunun İranlı olduğu iddiası

Kayıp uçağın yolcu listesinde yer alan iki yolcunun çalıntı pasaportla uçağa bindiğinin kesinleşmesinden ardından gözler bu iki yolcunun gerçek kimliklerine çevrildi.

Google Haberlere Abone ol
Kayıp uçağa çalıntı pasaport ile binen 2 yolcunun İranlı olduğu iddiası

Kayıp uçağın yolcu listesinde yer alan iki yolcunun çalıntı pasaportla uçağa bindiğinin kesinleşmesinden ardından gözler bu iki yolcunun gerçek kimliklerine çevrildi.

Medyaya sızan bilgilere göre, çalıntı pasaportla uçağa bindiği ve Asya yüzlü olmadıkları belirlenen iki yolcunun "İranlı" olduğu iddia edildi. Bu yolcuların çalıntı pasaportları Kuala Lumpur'dan satın aldıkları ve Pekin üzerinden Avrupa’ya göç etmeyi hedefledikleri ileri sürüldü.

Medyada yer alan bir diğer iddia ise, çalıntı pasaport kullanan iki biletin de "Mr. Ali" olarak bilinen İranlı bir işadamı tarafından satın alındığı oldu. Bahsi geçen iki bilet Tayland'ın Puket adasında yer alan bir seyahat acentesinden alındığı daha önce açıklanmıştı. Yaşanan bu gelişmelerin ardından Interpol'un söz konusu İranlı işadamını aradığı belirtildi.

İtalyan ve Avusturya pasaportlarını kullanan yolcuların söz konusu biletleri aynı zamanda satın alması ve her ikisinin de geçtiğimiz cumartesi günü için Pekin’den Avrupa’ya gidecek aynı uçakta yer ayırtmaları bu iddiaları güçlendiriyor. Bu konuda bir diğer ilginç detay ise biletlerin tek gidiş olarak satın alınması.

Malezyalı yetkililer de uçağa çalıntı pasaportla bindikleri kesinleşen söz konusu iki kişinin fotoğraflarını Interpol’e verdiklerini ve araştırmanın ardından açıklama yapılacağını dile getirmişti.

-GERGİN BEKLEYİŞ SÜRÜYOR-

Kuala Lumpur’dan Pekin’e giderken, Vietnam üzerinde radardan kaybolan ve 4 gündür haber alınamayan Malezya Havayolları’na ait uçakla ilgili belirsizlik sürüyor. 11 ülkenin havadan, denizden, uydu üzerinden ve deniz altından yaptığı aramalara rağmen kayıp uçağın akıbeti hakkında henüz net bir bilgi yok.

Son olarak Vietnam ve Çin gemileri tarafından Malezya açıklarında bulunan ve uçaktan sızdığı şüphelenilen yağ ve petrol tabakasını inceleyen bilim adamları, kalıntıların kaybolan uçağa ait olmadığını açıkladı.

Yaşanan bu belirsizlik ve sis perdesi yolcu yakınlarının da tepkisini çekiyor. Çin'in başkenti Pekin'deki Lidu Otel'de bekleyen Çinli yolcu yakınları haber alamamadan duydukları tepkiyi dile getirdi. Birçok yolcu yakını mikrofonlara konuşmaya reddederken, Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan bazı yolcu yakınları ise kızgın bir ses tonu ile " Hiçbir haber yok. Yeni bir şey yok" dedi.

Yolcu yakınlarının kaldığı salona basın mensupları alınmıyor. Çin hükümeti ve Malezya Havayolları, yolu yakınlarına psikolojik destek gibi yardımlarda bulunuyor. Yolcu yakınları salondaki ekranda, haberleri an be an takip ediyor ve gelecek yeni haberleri bekliyor.
Öte yandan Çin, uçağın kaybolduğu bölgede arama çalışmalarını sürdüren Çin, bölgeye gönderdiği gemi sayısını 9’a çıkardı.

CİHAN

Yorumlar