Kayıp Şahıslar Komitesi, Türk askerinin kontrolündeki 31 bölgede kazı yapacak

Kıbrıs Kayıp Şahıslar Komitesi’nin, Türk askerinin kontrolünde bulunan 31 bölgede kazı gerçekleştireceği bildirildi.

Google Haberlere Abone ol
Kayıp Şahıslar Komitesi, Türk askerinin kontrolündeki 31 bölgede kazı yapacak

Kıbrıs Kayıp Şahıslar Komitesi’nin, Türk askerinin kontrolünde bulunan 31 bölgede kazı gerçekleştireceği bildirildi. Bu bölgelerde toplu mezarlarının bulunduğu öne sürüldü.

Rum Fileleftheros gazetesi, 31 bölgeden üçüne öncelik verildiğini, bu bölgelerin KKTC Merkezi Cezaevi arkasındaki bölge, Girne ile Lapta arasında Celebrity Otel arkasındaki bölge ve Gökhan köyündeki bir bölge olduğunu yazdı.

Gazete, KKTC Merkezi Cezaevi arkasındaki bölge için Türk askerinden izin alındığını iddia ederken, diğer iki bölge için henüz izin alınamadığını kaydetti.

Kayıp Şahıslar Komitesi’nin Kıbrıslı Türk üyesi Gülden Plümer Küçük’ün, dört ayrı noktada 100 kadar kaybın, diğer noktalarda da toplam 40 kaybın gömülü bulunduğuna inandıklarını söylediği belirtildi.

Komitedeki üçüncü üye olan Paul Henry Arny ise bahsedilen 31 noktanın dışında, 200’ü KKTC’de, 40’ı da Güney Kıbrıs’ta olmak üzere toplam 240 noktada daha, gömülü kayıpların bulunduğunu düşündüklerini aktardı. Arny, önümüzdeki 6 ay içerisinde, 20 kadar kaybın gömülü olduğuna dair bilgiler bulunan 6 bölgede kazılara başlanacağını belirtti. CİHAN

Yorumlar