Kayıp Malezya uçağında yine sonuç yok

8 Mart'ta Kuala Lumpur'dan Pekin'e giderken, radardan kaybolan ve bir daha da haber alınamayan Malezya Havayolları'na ait yolcu uçağı için yapılan aramalar sonlandırıldı.Avustralyalı yetkililer, kayıp uçağın kara kutusuna ait olduğu sanılan...

Google Haberlere Abone ol
Kayıp Malezya uçağında yine sonuç yok

8 Mart'ta Kuala Lumpur'dan Pekin'e giderken, radardan kaybolan ve bir daha da haber alınamayan Malezya Havayolları'na ait yolcu uçağı için yapılan aramalar sonlandırıldı.

Avustralyalı yetkililer, kayıp uçağın kara kutusuna ait olduğu sanılan akustik sinyallerin geldiği bölgenin tümünün tarandığını ve uçağa ait herhangi bir bulguya rastlanmadığını açıkladı.

Yetkililer, 21 Nisan'da Avustralya’nın batısındaki Hint Okyanusu’nda tespit edilen sinyallerin geldiği bölgeyi denizin 4 bin 500 metre altında arayan Bluefin-21 adlı sualtı robotundan da sonuç çıkmaması üzerine, aramaların bundan sonra özel donanımlarla denizin dibinde olacağını belirtti.

Öte yandan ABD’li bir yetkili ise geçen sürede su altında uçağın kara kutusunun bataryasının bittiğini, dolayısıyla gelen sinyallerin bölgede arama çalışmalarına katılan gemilere ait olduğunu ileri sürdü.

239 kişilik uçakta 154 yolcusu bulunan Çin ise aramaların devam etmesini istedi. Çin’de 6 ünlük resmi temaslarını sürdüren Malezya Başbakanı Necip Rezak ise Çin’e kayıp uçağın bulunmasında gösterdi çabalardan dolayı teşekkür etmişti.

Bu arada Çin, 21 Mayıs’ta, Malezya ile olan 40 yıllık diplomatik ilişkilerin gelişimi adına bu ülkeye iki panda gönderdi. Panda diplomasisi olarak adlandırılan bu olay, kayıp Malezya uçağıyla ilgili iki ülke arasında yaşanan sıkıntılardan dolayı ertelenmişti.

Çin daha önce de benzer şekilde ABD, Singapur ve Japonya gibi bazı ülkelere panda göndermişti.

CİHAN

Yorumlar