"Kayıp Malezya uçağı Güney Çin Denizi'ne düşmüş olabilir"

Vietnam Ulaştırma Bakan Yardımcısı, bugün düşen Malezya uçağının Güney Çin Denizi’ne çakılmış olabileceğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
"Kayıp Malezya uçağı Güney Çin Denizi'ne düşmüş olabilir"

Vietnam Ulaştırma Bakan Yardımcısı, bugün düşen Malezya uçağının Güney Çin Denizi’ne çakılmış olabileceğini duyurdu. Vietnam’lı yetkili Güney Çin Denizi üzerinde iki büyük yağ tabakası izine rastlandığını ve bu izlerin büyük ihtimalle düşen bir uçaktan sızan yakıtla uyumlu olduğunu açıkladı.

Söz konusu izlerin Vietnam hava kuvvetleri uçakları tarafından keşfedildiği belirtilirken, uzunlukları 15-20 kilometre olan yağ tabakalarının Vietnam'ın Güney kıyılarında rastlandığı kaydedildi.

Vietnam arama kurtarma ekiplerinin bahsi geçen bölgeye ulaşmak üzere yola çıktığı ve TSİ 17.00 civarında izlerin rastlandığı sulara ulaşacağının beklendiği ifade edildi.

Malezya Ulaştırma Bakanı Hishammuddin Hüseyin ise uçağın düştüğü yolundaki haberleri şu an için doğrulamasının mümkün olmadığını kaydetti.

Malezya'nın Kuala Lumpur şehrinden Çin’in başkenti Pekin’e gelmek üzere havalanan yolcu uçağında 12'si mürettebat 239 kişi bulunuyor. 20 saattir sinyal alınamayan yolcu uçağını arama kurtarma çalışmaları için başta Çin olmak üzere Malezya, Singapur, Vietnam ve Filipinler seferber olmuş durumda. Son gelen bilgilere göre ayrıca, bölgedeki hava şartlarının normal olduğu aktarıldı.

Öte yandan Boing firması da kaybolan uçağı arama kurtarma çalışmaları ile ilgili incelemelere destek amacıyla uzmanlardan oluşan bir ekip oluşturduğunu duyurdu. Boing şirketi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, "Uçaktaki yolcuların ailelerinin ve yakınlarının acısını derinden paylaşıyoruz." ifadesine yer verildi.

ADI UÇAK LİSTESİNDE GEÇEN İKİ YABANCI İLE İLGİLİ FARKLI GELİŞMELER VAR

Çin medyasında ilk gündem maddesi olan kayıp yolcu uçağı ile ilgili gelişmeler dakika dakika servis ediliyor. Son yayınlanan haberlere göre, uçak listesinde isimleri var olan İtalyan ve Avusturyalı iki turistin aslında uçağa binmediği bildirildi. Bu bahsi geçen iki yabancının da kısa bir süre önce pasaportlarını çaldırdıkları ve yeni pasaport için müracaat ettikleri belirtildi. Haberlerde, uçak listesinde isimleri olan bu iki kişinin çalınan pasaportları başkaları tarafından kullanılmış olacağı ihtimali üzerinde duruluyor.

CİHAN

Yorumlar