Kayıp İngiliz Kızların Aileleri, Erdoğan'la Görüşmeye Geliyor

IŞİD'e katılmak için Türkiye'den Suriye'ye geçen üç İngiliz kızın ailesi 'Son umudumuz' dedikleri Erdoğan ile görüşmek için Türkiye'ye geliyor.

Google Haberlere Abone ol
Kayıp İngiliz Kızların Aileleri, Erdoğan'la Görüşmeye Geliyor

İngiltere'nin başkenti Londra'dan IŞİD'e katılmak için Türkiye üstünden Suriye'ye geçen İngiliz yurttaşı 15 yaşındaki Amira Abaze, 16 yaşındaki Şamima Begüm ve Kadiza Sultana'nın gözü İhtiyar aileleri Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek için önümüzdeki hafta Türkiye'ye geliyor.

SON UMUTLARI ERDOĞAN

İngiltere polisinin Suriye'ye geçtiklerini izahatsının bu yana haber alınamayan yitik kızlardan Kadiza Sultana'nın kız kardeşi Halima Kanum, Amira Abase'nin babası Hussen Abase, Şamima Begum'ın ablası Şahmina Begum DHA'ya yaptığı izahatda son umutlarının Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu söyledi.

'ERDOĞAN İÇİN HER GECE DUA EDİYORUM'

Kızımın yokluğunun verdiği acıyı hiç bir sözcük anlatım edilemez olduğunu anlatım eden Amira Abase'nin babası Hussen Abase, kızınının nerede olduğunu ve ne yaptığını bilmememin fena bir karabasan olduğunu söyleyerek, 'Cehennemde yaşıyor gibiyim. Hayat şu anda bizim için inanılmayacak kadar zor. Kızımın hayali iyi bir işkadını olmaktı. Bu kadar kocaman vaziyetleri varken böyle birşey yaptığına hala inanamıyoruz. Tek umudumuz Cumhurbaşkanı Erdoğan. Erdoğan'ın fazla fazla hususi ve fazla fazla iyi kalpli biri olduğunu biliyorum. meşhur diri bir benlik ve bizim acımızı paylaştığını biliyorum ve onun konusu için diri hislere sahibim. Her gece Allah'ın ona sıhhat vermesi için dua ediyorum.' dedi.

'EN BÜYÜK DESTEĞİ CAMİDEN GÖRÜYORUZ'

Kardeşi kaybolduğunda ilk polise başvurduklarını fakat gereken katkısı göremediklerini anlatım eden, Şamima Begum'ın ablası Şahmina Begum ise, umutlarını Türkiye'ye bağladıklarını söyledi. Begum, 'Kardeşim kaybolduğunda ilk polise gittik fakat gereken katkısı göremediğimiz için Camiye geldik. Camiden kocaman destek ve katkı görüyoruz. Türkiye'ye gidersek Erdoğan'ın bize katkı eli uzatacağına inanıyoruz. Bu bizim son şansımız olacak.' halinde konuştu.

'İNGİLİZ HÜKÜMETİ VE POLİSİ ENGELLEYEMEDİ'

Kadiza Sultana'nın kız kardeşi Halima Kanum ise, İngiltere hükümeti ve polisinden gereken desteği görmediklerinden yakınarak 'Son şansımızın Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğuna inanıyoruz. Bu vakada İngiliz hükümeti ve polisinin muvaffakiyetsiz olduğunu düşünüyorum. Öyle görünüyor ki sanki kardeşimin Suriye'ye gideceğini biliyorlardı fakat engelleyemediler. Bizden çok sayıda bilgiyi sakladılar ve yalan söylediler. Geçen hafta bir takım gerçekleri Parlamentodaki toplantıda ilk defa duyduk. Kızların yitik olduklarını Türk otoritelerine bu kadar geç duyurduklarını bize söylemediler. Başından bu yana bizi karanlıkta bıraktılar. İngiltere hükümeti ve metropolitan polisin bize katkı edeceklerine bundan böyle inanmıyoruz. Tek umudumuz Cumhurbaşkanı Erdoğan.' dedi.

'KIZLARIMIZIN GEÇTİĞİ YOLLARDAN GEÇECEĞİZ'

Suriye'de terör örgütü İŞİD'e katıldıkları idda edilen üç kızın avukatı Aqsa Mahmood'un ise İngiliz polisinin geçtiğimiz gün ailelerden özür dilediğini fakat bunun yeterli olmadığını anlatım ederek, 'Kızların hali konusu için İngiliz hükümeti ve polisinden bugüne kadar haber edinmeyi ümit ediyorduk fakat bu konu konusu için umutlarımızı yitirdik. C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan insanlık konunusuda risk piyasa bir önder Erdoğan'dan katkı alacağımıza inanıyoruz. Türkiye'ye gideceğiz ve Erdoğan'la görüşmek istiyoruz. Kızların hangi yollardan geçtiğini yerinde görmek istiyoruz tıpkı yollardan geçeceğiz.' dedi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar