Katolik kilisesi çocuk tacizlerini araştıracak

Almanya’da Katolik kilisesi, papazlar ve dini görevliler tarafından cinsel suistimale uğrayan çocuklarla ilgili geniş kapsamlı bir araştırma için onay verdi.

Google Haberlere Abone ol
Katolik kilisesi çocuk tacizlerini araştıracak

Almanya’da Katolik kilisesi, papazlar ve dini görevliler tarafından cinsel suistimale uğrayan çocuklarla ilgili geniş kapsamlı bir araştırma için onay verdi. Araştırma dünya genelinde ilk kez Almanya’da yapılacak.

Almanya’da Katolik kiliselerinde sık sık yaşanan çocuklara yönelik cinsel tacizler nihayet kapsamlı bir araştırmayla gün yüzüne çıkartılacak.

Daha önce bu yöndeki benzer girişimlerin üstünü örten ve sürekli olarak engel olan kilise yönetimi bu kez konunun araştırılmasına izin verdi.

Yedi kişiden oluşan kurulun başkanı Stephan Ackermann, Bonn kentinde yaptığı açıklamada, ekipte kriminal uzmanlar, psikiyatrlar, psikologlar ve sosyologların bulunduğunu duyurdu.

Geçen seneki akim kalan araştırma girişiminde ismi geçen Hannoverli kriminoloji uzmanı Christian Pfeiffer de yeni kurulan ekipte yer alacak.

Ackermann, “Tamamen şeffaf ve objektif bir biçimde kilisemizin karanlık yönüne ışık tutmak istiyoruz.” derken, ekibin Mannheimlı koordinatörü Harald Dressing ise, “Bağımsız olarak çalışacağız ve bilimsel metotlarla gerçekleri ortaya koyacağız.” şeklinde konuştu.

Uzmanlar, araştırmanın şimdiye kadar mağdur olan kişiler için büyük önem taşıdığını belirtti. Uzmanlar, mağdurlardan yüz kadar kişi ve yetmiş kadar da fail ile görüşecek ve ardından da inceledikleri vakaları “anonim isimler altında” bir rapor haline getirecek.

Araştırmada bundan sonra Katolik kilisesinde meydana gelebilecek çocuk suistimallerine engel olabilmek için neler yapılabileceğini de ortaya koyması bekleniyor.

Uzmanlara göre söz konusu araştırmanın Katolik kilisesi bünyesinde dünya genelinde ilk kez Almanya’da yapılacak olması da ayrı bir önem taşıyor. CİHAN

Yorumlar