Katolik hastanesi başörtülü hemşireyi işten attı

Almanya'nın Dortmund şehrindeki Katolik St. Johannes Hastanesi’nde 36 yaşındaki hemşireyi başörtüsü taktığı için işten attı.Annelik izninden döndükten sonra örtünmeyi tercih eden hemşire, 15 yıldır çalıştığı hastaneden kovuldu.Hastanenin...

Google Haberlere Abone ol
Katolik hastanesi başörtülü hemşireyi işten attı

Almanya'nın Dortmund şehrindeki Katolik St. Johannes Hastanesi’nde 36 yaşındaki hemşireyi başörtüsü taktığı için işten attı.

Annelik izninden döndükten sonra örtünmeyi tercih eden hemşire, 15 yıldır çalıştığı hastaneden kovuldu.

Hastanenin Yönetim Kurulu Başkanı Günther Nierhoff, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Hıristiyan bir kurum olduklarını belirterek, ‘‘Kendi prensiplerimiz var. Başörtüsü burada hoş görülmüyor.’’ dedi. Nierhoff, ırkçılık ya da ayrımcılık yapmadıklarını dile getirdi.

Müslüman çalışanın iş yerinde sevilen biri olduğunu ifade eden hastane yönetimi, başörtüsünü iş yerinde çıkardığı takdirde yeniden işe alınacağını belirtti.

Adı açıklanmayan Müslüman kadın ise hastane yönetimini mahkemeye verdi. Davanın 1 Ağustos'ta görülmeye başlanacağı öğrenildi.

Geçtiğimiz yılın sonunda da Mettmann bölgesinde benzer bir olay yaşanmış, Düsseldorf İdare Mahkemesi başörtülü müştekiyi haklı bulmuştu. CİHAN

Yorumlar