Katalonya’nın tarihi liderini yurt dışında sakladığı paralar yaktı

İspanya’nın Katalonya Özerk Yönetimi’nde 23 sene başkanlık yapan Jordi Pujol, yurt dışında para sakladığını kabul etti ve partisinin onursal başkanlığı dahil her şeyi bıraktı.Vergi cenneti Andorra’da gizli hesabı olduğu ortaya...

Google Haberlere Abone ol
Katalonya’nın tarihi liderini yurt dışında sakladığı paralar yaktı

İspanya’nın Katalonya Özerk Yönetimi’nde 23 sene başkanlık yapan Jordi Pujol, yurt dışında para sakladığını kabul etti ve partisinin onursal başkanlığı dahil her şeyi bıraktı.

Vergi cenneti Andorra’da gizli hesabı olduğu ortaya çıkan Pujol, eski başkan olarak kendisine verilen emekli maaşı, ofis, 3 sekreter ve şoför gibi haklardan vazgeçtiğini Katalonya Başkanı Artur Mas’a iletti.

Jordi Pujol ayrıca, CDC partisi (Convergencia Democratica de Catalunya) onursal başkanlığı ve CiU (Convergencia y Union) partisi federasyonu kurucu başkanlığı görevlerini de bırakarak bir daha bu kurumların aktiviterinde yer almayacağını açıkladı.

Geçtiğimiz Cuma günü, servetini yıllarca sakladığını itiraf eden Katalan lider, bu paranın babasından miras kaldığını öne sürmüştü.

3,4 milyon euroyu düzene sokmak için 34 sene boyunca uygun zaman bulamadığını savunan Jordi Pujol, parayı gizlemesinden dolayı hayal kırıklığı yaşayan insanlardan özür diledi ve mahkemede ifade vermeye hazır olduğunu belirtti.

1930 doğumlu Pujol, 1980-2003 yılları arasında Katalonya Özerk Yönetimi Başkanlığını yapmıştı. CİHAN

Yorumlar