Katalanların yarısından fazlası İspanya'dan ayrılmak istemiyor

Katalonya Bölgesi’nde en son yapılan anket, Katalanların yarısından daha azının İspanya’dan ayrılmak istediğini ortaya koydu.Anket sonuçlarına göre, ayrılıkçı Katalan hükümetinin 9 Kasım’da düzenlemek istediği referandumda halkın...

Google Haberlere Abone ol
Katalanların yarısından fazlası İspanya'dan ayrılmak istemiyor

Katalonya Bölgesi’nde en son yapılan anket, Katalanların yarısından daha azının İspanya’dan ayrılmak istediğini ortaya koydu.

Anket sonuçlarına göre, ayrılıkçı Katalan hükümetinin 9 Kasım’da düzenlemek istediği referandumda halkın yüzde 47,1’i “evet” diyecek.

İspanyol hükümetinin izin vermeyeceğini defalarca söylemesine rağmen Katalan Özerk Yönetimi, yedi buçuk milyon Katalana çift aşamalı soru sormayı planlıyor.

Bu çizgide Düşünce Çalışmaları Merkezi’nin (CEO) yaptığı ankette, “Katalonya’nın devlet olmasını istiyor musunuz?” evetse, “bu devletin bağımsız olmasını istiyor musunuz?” sorularının ilkine halkın yüzde 57,6’sı “Evet” derken, bunların yüzde 81,8’i ikinci soruya da “Evet” cevabını verdi. Her iki soruya de evet cevabını verenlerin oranı yüzde 47,1'de kaldı.

Ankete katılan 2 bin Katalandan yüzde 22,5’i hayatı boyunca bağımsızlık yanlısı olduğunu söylerken, yüzde 25’i son yıllarda ayrılıkçı düşünceye sahip olduğunu belirtti.

CİHAN

Yorumlar