Kasulidis: Müzakerelerin ikinci aşamasına mülkiyet ve yürütme görüşülecek

Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, Kıbrıs sorunu çözüm müzakerelerinin ikinci aşamasına “mülkiyet ve yürütme gücünün görüşülmesiyle başlanacağını” açıkladı. Kasulidis, Türk tarafının toprak gibi konuların müzakerelerin...

Google Haberlere Abone ol
Kasulidis: Müzakerelerin ikinci aşamasına mülkiyet ve yürütme görüşülecek

Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, Kıbrıs sorunu çözüm müzakerelerinin ikinci aşamasına “mülkiyet ve yürütme gücünün görüşülmesiyle başlanacağını” açıkladı. Kasulidis, Türk tarafının toprak gibi konuların müzakerelerin sonunda ele alınması yönündeki görüşüyle ilgili “Kıbrıs sorununu yarım müzakere etme niyetimiz yok.” dedi.

Rum Dışişleri Bakanı Kasulidis’in dün Kıbrıs sorunu çözüm müzakerelerine ilişkin açıklama yaptı. Kasulidis, Kıbrıs sorununun tüm temel başlıklarının birbirleriyle ilişkili olduğu kavramının ortak açıklamada net biçimde mevcut olduğunu iddia etti.

Kasulidis, “Garantiler ve güvenliğin, müzakerelerin sonunda, garantör devletlerle bir uluslar arası konferansta ele alınmasını istiyorlar. Toprak konusunu ve daha çok Türkiye’ye ilişkin olduklarını düşündükleri diğer bazı konuları çıkarıyorlar. Yerleşikler konusunu yok sayıyorlar. Geriye müzakere edecek ne kaldı?” ifadelerini kullandı.

Müzakerelerin ilk aşamasında, tarafların görüşlerinin incelendiğini ve mantıken bu aşamada ilerleme olmasını beklemediklerini ifade eden Kasulidis, 6 Mayıs ve sonrasında, karşılaşılacak zorluklarla orantılı bir hızda ilerleme beklenebileceğini ifade etti.

Müzakerelerin toprak konusuyla mı başlayacağı şeklindeki bir soruya olumsuz cevap veren Kasulidis, “Anladığım kadarıyla iki konuyla, mülkiyet ve yürütme gücünün yetkileriyle başlayacaklar. Bir sonraki görüşmede her şeyin masada olması için diğer başlıkları da görüşürler mi yoksa birkaç görüşme daha bu iki başlıkla mı ilgilenirler, ona da müzakereciler karar verecek.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar