Kasırga mağdurlarına yapılan yardımı bile çarpıttılar

Gülen Hareketi hakkında yaptıkları asılsız yayınlara devam eden bazı basın kuruluşlarının ‘Cemaat-Şalom kaynaşması' başlığıyla verdiği haberin de gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Kasırga mağdurlarına yapılan yardımı bile çarpıttılar

Gülen Hareketi hakkında yaptıkları asılsız yayınlara devam eden bazı basın kuruluşlarının ‘Cemaat-Şalom kaynaşması' başlığıyla verdiği haberin de gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

New York’un Brooklyn şehrinde Türk işadamları tarafından kurulan ve başarılarıyla bölgede büyük takdir gören Amity School’u hedef alan bir gazete, okul öğrencilerinin Sandy Kasırgası’ndan zarar gören insanlar için düzenlediği yardım kampanyasını, ‘Yahudilere hizmet’ olarak lanse etmişti. ABD’de yaşanan en büyük doğal afetlerden biri olarak tarihe geçen Sandy Kasırgası sonrası, öğrencilerin mağdurlara yardım hazırladığı sırada çekilen bir fotoğrafı, ‘Yahudi kuruluşlarıyla ortaklık’ şeklinde yansıtılması okul yönetimi ve projeye katılan öğrenciler tarafından kınandı.

AMERİKAN MEDYASI 'TÜRK VE MÜSLÜMAN' VURGUSU YAPTI

Projede aktif görev alan öğrencilerden Muzaffer Erdoğan, ülkede yaşanan büyük felaket sonrasında yaptıkları yardım faaliyetlerinin çarpıtılmasını üzüntüyle karşıladıklarını söyledi. Yardım faaliyetleri çerçevesinde her kültürden ve dinden birçok insanla birlikte çalıştıklarını hatırlatan Erdoğan, “Amerikan medyası bu faaliyeti ‘Türk ve Müslümanlar öğrenciler mağdurlara yardım eli uzattı’ diye haberleştirirken, Türkiye’deki gazetelerin sadece projeye destek veren Yahudileri ön plana çıkarması üzücü. Kasırgadan dini, dili, ırkı fark etmeksizin herkes zarar gördü. Sonrasında da herkes elinden geldiğince mağdurlara yardım etmeye çalıştı. Biz de kampanyaya katılan herkesle birlikte çalıştık. Çok büyük takdir aldık. Bu imkânı bize veren okul yönetimine teşekkür ederiz.” diye konuştu.

"ÖĞRENCİLERİMİZLE GURUR DUYUYORUZ"

Amity School Müdürü Varol Gürler ise okul öğrencilerinin Sandy gibi büyük bir afet sonrası mağdurlara yardımcı olabilmek için yoğun bir şekilde çalıştığını ve bunun bir insanlık vazifesi olduğunu ifade etti. Kasırgadan zarar görmüş insanlara köken ayırt etmeksizin yardım eli uzatan öğrencilerinin bu çabasını bilinçli olarak farklı yansıtan gazeteyi kınadıklarını belirten Gürler, “Amerika’yı sarsan büyük bir afetin ardından, Türk ve Müslüman öğrencilerin de toplumun diğer kesimleri gibi mağdurlara el uzatması burada büyük takdir gördü. ABD’deki Türk ve Müslüman imajına bu katkıyı sağlayan öğrencilerimizle gurur duyuyoruz.” dedi.

Gürler sözlerine şöyle devam etti: “Genç Barış Mimarları projesi, okul sonrası kulüp faaliyetlerinden biridir. Bu projenin temeli farklı kültür ve dinlere mensup genç öğrencilerin bir araya gelerek birbirini tanıması ve kendi hayatlarına ait tecrübe ve birikimleri paylaşmasıdır. Öğrencilerimiz bir doğal afet sonrası yalnız Yahudi toplumuyla değil, toplumun birçok farklı kesimiyle birlikte afetzedelerin yaralarını sarmaya çalıştı. Haberde bilinçli olarak sanki sadece Yahudilerle birlikte çalışıyormuşuz gibi gösterilmiş.”

TAPINAK VE ŞALOM İSRAİL İDDİASI DA YALANLANDI

Öğrencilerin engelli çocukları eğlendirmek üzere katıldıkları bir başka bir programın da aynı gazete tarafından ‘FBI ajanlarıyla birlikte Noel kutlamaları’ şeklinde aktarıldığını hatırlatan Gürler, “Çok sayıda kuruluşun katıldığı bir organizasyona bizim öğrencilerimiz de katıldı. Orada sadece biz yoktuk. Pek çok sivil toplum kuruluşuyla birlikte orada engelli çocuklara destek olmaya çalıştık. Haberde bahsedildiği gibi etkinlik herhangi bir tapınakta değil, JFK uluslararası havaalanının bir bölümünde düzenlendi. Bu iftiralarla ilgili hukuki olarak hakkımızı arayacağız ve gazete hakkında dava açacağız.” diye konuştu. Gürler, ayrıca haberde iddia edildiğinin aksine okullarının hiçbir yerinde 'Şalom (selam) İsrail' yazılı afiş asılı olmadığını belirtti.

Amity School öğrencileri, New York Eyalet Meclisi tarafından desteklenen Genç Barış Mimarları (Young Peace Builder) projesine gönüllü katkıda bulunarak, New York’un bir bölümünü yerle bir eden kasırgadan etkilenen insanlara yardım eli uzatmıştı. Toplumun çok farklı kesimlerinden temsilcilerin bir araya geldiği kampanyada, öğrenciler bir aşevinde afetzedelere dağıtılmak üzere yemek hazırlamıştı. Kampanya, ABD’nin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal başta olmak üzere birçok yayın kuruluşu tarafından ‘Müslüman Türk gençleri mağdurlara yardım eli uzatıyor’ şeklinde haberleştirilmişti. Okul öğrencileri, kasırgadan olumsuz etkilenen insanların yaralarını sarmak için farklı yardım kampanyalarına da katkıda bulunmuştu. Amity School’un ‘sadece Yahudilerle işbirliği yapıyor’ gibi lanse edilmesi ilgililer tarafından 'art niyetli bir yaklaşım' olarak değerlendirildi.

MİLLETVEKİLLERİNDEN TEBRİK

New York Federal Milletvekili Yvette Clarke, Genç Barış Mimarları projesi için çalışan öğrencilerin, Sandy Kasırgasın’da zarar gören aileler ve çocuklar için çok önemli bir destek sağladığını ifade etti. Clarke, projeye destek veren Amity School öğrencilerini tebrik etti. Projeye destek veren bir başka New York Eyalet Milletvekili Steven Cymbrowitz ise projenin farklı kültürler arasında karşılıklı anlayışı geliştiren bir köprü olduğunu söyledi.

New York’ta faaliyet gösteren pek çok sivil toplum kuruluşu bu tarz sosyal etkinliklere büyük destek veriyor. Haberde kullanılan ve içinde hahamların olduğu fotoğrafın ise yardım kampanyasıyla ilgisinin olmadığı açıklandı. CİHAN

Yorumlar