Kasırga ABD’yi vurdu: 17 ölü

ABD’nin Arkansas ve Oklohama eyaletlerinde meydana gelen kasırgada en az 17 kişi hayatını kaybetti. Yetkililer şiddetli kasırga sonrası, Arkansas eyaletinin Faulkner County şehrinde 10 kişinin, eyalet çevresinde ise 6 kişinin öldüğünün kaydetti....

Google Haberlere Abone ol
Kasırga ABD’yi vurdu: 17 ölü

ABD’nin Arkansas ve Oklohama eyaletlerinde meydana gelen kasırgada en az 17 kişi hayatını kaybetti.

Yetkililer şiddetli kasırga sonrası, Arkansas eyaletinin Faulkner County şehrinde 10 kişinin, eyalet çevresinde ise 6 kişinin öldüğünün kaydetti. Şerif departmanından yapılan açıklamada ise Oklohoma’nın Quapaw kentinde bir kişinin hayatının kaybettiği ifade edildi.

Acil durum ekipleri arama kurtarma çalışmalarına devam ederken, uzmanlar tehlikenin henüz geçmediği uyarısında bulunuyor.

Kasırgadan en çok etkilenen yerlerden olan Arkansas’a bağlı Velonia kasabası Belediye Başkanı James Firestone CNN’e yaptığı açıklamada durumu “kaos” olarak nitelendirdi. Şehir merkezinde birkaç bina dışında ayakta kalan yapı olmadığını belirten Firestone, çevre şehirlerden polis ve itfaiyenin yardım için yola çıktıklarını söyledi.

Zemin hariç birçok evin yerle bir olduğunu belirten Milletvekili Timi Griffin, bölgede daha fazla zarar gören kısımların olduğunu belirtti.

Kasırgadan ayrıca Nebraska, Kansas, Iowa and Missouri eyaletlerinin de etkilendiği belirtildi.

CİHAN

Yorumlar