Kargo şirketinde ırkçılık

Almanya'nın Essen şehrinde meydana gelen bir olay, ırkçılığın gündelik hayatta ulaştığı boyutları bir kez daha ortaya koydu.

Google Haberlere Abone ol
Kargo şirketinde ırkçılık

Almanya'nın Essen şehrinde meydana gelen bir olay, ırkçılığın gündelik hayatta ulaştığı boyutları bir kez daha ortaya koydu. Joyce N. adlı siyâhi bir kadın, sipariş ettiği hediye paketini kargo şirketi Hermes’in şubesinde ‘siyahi’ olduğu için alamadı.

Yaklaşan Noel sebebiyle altı yaşındaki oğluna hediye olarak ayakkabı siparişi veren kadın, postacı paketi getirdiğinde evde olmadığı için Hermes bayiine başvurdu. Bayideki görevli, siyahilere paket vermenin yasak olduğunu ve bu yasakla dolandırıcılığın önüne geçmeyi amaçladıklarını anlatınca şaşkına döndü. Polis’i arayan Joyce N., ırkçı kadına aynı sözleri polise de söylemesini isteyince durum değişti. Joyce N., Hermes çalışanının “Bu seferlik böyle olsun. Fakat bu bir istisnâ” demesi üzerine dehşete düştüğünü anlattı.

Hermes’in Hamburg Sözcüsü Martin Frommhold ise böyle bir olayı kesinlikle kabullenemeyeceklerini söyledi. Hoşgörülü bir kurum olduklarını ve bünyelerinde 63 milletten insan çalıştırdıklarını belirten Frommhold, Hermes çalışanı kadının söylediklerini de ‘deli saçması’ olarak değerlendirdi. CİHAN

Yorumlar