Karavan Motor Turizm Fuarı’nda Türkiye stand açtı

Avrupa’nın en büyük tatil ve turizm fuarı olarak bilinen Karavan Motor Turizm Fuarı (CMT), Stuttgart Fuar Merkezi'nde ziyaretçilere kapılarını açtı.

Google Haberlere Abone ol
Karavan Motor Turizm Fuarı’nda Türkiye stand açtı

Avrupa’nın en büyük tatil ve turizm fuarı olarak bilinen Karavan Motor Turizm Fuarı (CMT), Stuttgart Fuar Merkezi'nde ziyaretçilere kapılarını açtı. Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı da açtığı 350 metrekarelik stant ve 23 alt katılımcı ile fuarda Türk turizmini tanıtıyor.

Bu yılki partner ülkelerin Sırbistan ve Dominik Cumhuriyeti olduğu fuarda 89 ülke, yaklaşık 2 bin stantla yer alıyor.

Türkiye standının açılışını Stuttgart Başkonsolosu M. Türker Arı ile Frankfurt Kültür Ataşesi Osman Şahin birlikte yaptı. Başkonsolos Arı, "Stuttgart’ta böyle bir fuarın açılması, Türkiye ile Baden-Württemberg arasındaki ilişkiler açısından önemli. Eyalet ile her alanda artan bir ilişki potansiyeline sahibiz. Burada yaşayan insanların Türkiye’ye ilgisi artıyor. Fuarın ilk günü olmasına rağmen Türk standına ilgi yoğun ve tur operatörleri de bundan memnun." dedi. Frankfurt Kültür Ataşesi Osman Şahin de turizmin kültür köprüsü vazifesi gördüğünü, bu yüzden de herkesin bu konuda yardımcı olması gerektiğini söyledi.

Şahin, gelecek yıl CMT fuarında yeni slogan ve yeni konsept ile katılacaklarını belirtti. Standın açılışına Ludwigsburg Ahenk folklor grubu renk kattı.

Fuar 19 Ocak’a kadar devam edecek. CİHAN

Yorumlar