Karaçi’de teröristler havaalanının tamamını havaya uçurmayı hedeflemiş

Pakistan’ın en kalabalık şehri Karaçi’de, Cinnah Uluslararası Havaalanı'na dün gece düzenlenen ve 18 güvenlik personelinin hayatını kaybettiği saldırıda, teröristlerin havaalanının tamamını havaya uçurmayı hedefledikleri öğrenildi....

Google Haberlere Abone ol
Karaçi’de teröristler havaalanının tamamını havaya uçurmayı hedeflemiş

Pakistan’ın en kalabalık şehri Karaçi’de, Cinnah Uluslararası Havaalanı'na dün gece düzenlenen ve 18 güvenlik personelinin hayatını kaybettiği saldırıda, teröristlerin havaalanının tamamını havaya uçurmayı hedefledikleri öğrenildi.

Başbakan Navaz Şerif’e sunulan raporda, teröristlerin havaalanının tamamını kullanılamaz hale getirmek için eylemlerini gerçekleştirdiği açıklandı.

ŞERİF MİLLİ GÜVENLİK KABİNE KOMİTESİNİ ACİL TOPLANTIYA ÇAĞIRDI

Bu arada Başbakan Şerif, ülkeyi ayağa kaldıran saldırıların ardından Pakistan Milli Güvenlik Komitesini, Taliban mevzusunu konuşmak üzere acil toplantıya çağırdı.

Pakistan Talibanı olarak bilinen Tahriki Taliban Pakistan, (TTP) geçtiğimiz aylarda 45 günlük ateşkes ilan etmiş ancak ordunun Taliban yataklarına yaptığı operasyonu sebep göstererek ateşkesi uzatmamıştı.

Bugün ise kanlı saldırıyı üstlendiklerini açıklayan TTP sözcüsü Şahidullah Şahid, saldırının çok önceden planlandığını ancak barış görüşmelerinden dolayı ertelendiği söyledi. Şahid ayrıca ABD insansız hava aracı (İHA) saldırısında ölen liderleri Hakimullah Mesud'un intikamını almak için saldırıyı gerçekleştirdiklerini duyurdu.

Pakistan ordusu geçtiğimiz haftalarda Taliban'a yönelik yapılan operasyonlarda 100’ü aşkın militanın öldürüldüğünü açıklamıştı.

CİHAN

Yorumlar