Kara propaganda amaçlı mektuba yalanlama

Azerbaycan ve Türkiye’deki bazı internet sitelerinde, kara propaganda amaçlı yayınlanan sahte mektuplar konusunda hukuki mücadele başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol
Kara propaganda amaçlı mektuba yalanlama

Azerbaycan ve Türkiye’deki bazı internet sitelerinde, kara propaganda amaçlı yayınlanan sahte mektuplar konusunda hukuki mücadele başlatıldı. Azerbaycan’da Türk okullarının çatı kuruluşu olan Azerbaycan Uluslararası Eğitim Kurumları Merkezi Başkanı Enver Özeren’in adından Fethullah Gülen Hocaefendi’ye yazıldığı iddia edilen mektubun düzmece olduğu ifade edildi.

Konuyla ilgili basına açıklamada bulunan Özeren, söz konusu sitelerde yer alan haberde Fethullah Gülen Hocaefendi’ye hitaben kendisinin yazdığı iddia edilen mektubun tamamen düzmece ve sahte ve kara propaganda olduğunu söyledi. Mektubu Azerbaycan'daki eğitim kurumlarının başarısını çekemeyenlerin sahte imzasını kullanarak art niyetle kaleme aldığını kayd eden Özeren, bu konuda hukuki süreci başlattıklarını hatırlattı. Enver Özeren, '' Bizim bütün faaliyetlerimiz 22 yıldır binlerce insanın gözleri önünde cereyan eden bir iştir.” ifadesini kullandı. Sahte mektubun içeriğinin doğru olmasının mümkün olmadığını dile getiren Özeren, bazı karanlık odakların Türkiye'deki siyasi gündemi Azerbaycan'a da taşımak istediğinin altını çizdi.
Enver Özeren,” Azerbaycan’ı Türkiye'deki olayların içerisine çekmek istiyorlar. Biz, Azerbaycan kanunları çerçevesinde, bu ülkenin Eğitim Bakanlığı’na bağlı faaliyet gösteriyoruz. Azerbaycan'daki faaliyetlerimiz bu ülkenin ilgili kurumlarının bilgisi dahilinde .” ifadesini kullandı.
Özeren sözlerini şu şekilde tamamladı '' Tarafsız, mesuliyetli ve vicdanlı habercilik prensipleriyle bağdaşmayan, karalama, dezenformasyon türü haberler yazan bazı medya kuruluşlarını, hak olanı hak gibi yazmaya, yalan ve iftira kampanyalarına alet olmamaya davet ediyoruz''

Söz konusu mektubun girişindeki hitap şekli ve Fethullah Gülen Hocaefendi’nin isminin bile yanlış yazılması ülkede alay konusu oldu. Türkiye’deki bazı basın organlarının söz konusu Azeri internet sitelerini kaynak göstererek bu konuda haber yapması ise dikkat çekti.
CİHAN

Yorumlar