Kanada’dan Soma ve Bosna’ya yardım eli

Geçtiğimiz günlerde Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciası ve aynı günlerde Bosna’da meydana gelen sel felaketi, tüm dünyada olduğu gibi gurbetteki Türkleri de derinden etkiledi. Kanada’nın Toronto şehrinde faaliyet gösteren...

Google Haberlere Abone ol
Kanada’dan Soma ve Bosna’ya yardım eli

Geçtiğimiz günlerde Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciası ve aynı günlerde Bosna’da meydana gelen sel felaketi, tüm dünyada olduğu gibi gurbetteki Türkleri de derinden etkiledi.

Kanada’nın Toronto şehrinde faaliyet gösteren Kanada Türk Dostluk Vakfı’nın bünyesinde bulunan Nil Akademi ve Dicle Vakfı, Soma ve Bosna için yardım kampanyası düzenledi.

Kampanya kapsamında hayatını kaybedenler için mevlit okutulurken, Nil Akademi öğrencilerinin düzenlediği kermes yoğun ilgi gördü. Ayrıca okulda bir Soma köşesi hazırlayan öğrenciler, maden faciasında şehit olanlar için üzüntü duyduklarını; ancak geride kalan yetim çocuklar ve eşleri için de bir şeyler yapmak istediklerini ifade etti. Öğrenciler, bu amaçla kendi aralarında topladıkları yardımı Soma’ya gönderilmek üzere yetkililere teslim ettiklerini söyledi.

Okulda açılan Soma ve Bosna köşesinde, Soma faciasında şehit olanların aileleri ve Bosna'da sel felaketinde zarar görenler için Ramazan ayına kadar yardım toplanmaya devam edilecek.

CİHAN

Yorumlar