Kanada’da 3 polisi öldüren saldırgan yakalandı

Kanada’nın Moncton şehrinde üç polisi öldürüp ikisini yaralayan 24 yaşındaki zanlı yakalandı. Kanada Kraliyet Atlı Polisi (RCMP), Twitter’dan Justin Bourque isimli saldırganın gece yarısı tutuklandığını açıkladı. İki gün süren...

Google Haberlere Abone ol
Kanada’da 3 polisi öldüren saldırgan yakalandı

Kanada’nın Moncton şehrinde üç polisi öldürüp ikisini yaralayan 24 yaşındaki zanlı yakalandı.

Kanada Kraliyet Atlı Polisi (RCMP), Twitter’dan Justin Bourque isimli saldırganın gece yarısı tutuklandığını açıkladı. İki gün süren yakalama çalışmaları boyunca okul ve devlet daireleri kapanmış, eyalet sakinlerine kapılarını sıkıca kilitlemeleri ve dışarı çıkmamaları yönünde çağrı yapılmıştı.

POLİS HELİKOPTERİ HAVADAN ARAMA YAPTI

Polisin havadan da destek verdiği aramalarda, Kanada yerel saati ile akşam 7.20’de alınan bir ihbarda zanlının görüldüğü, kamuflaj bir kıyafet giydiği ve elinde silahlar olduğu bildirildi. Operasyona civar bölgelerden polis takviyelerinin de yapıldığı kaydedildi.

İhbar üzerine RCMP sözcüsü Paul Greene, bölge sakinlerinden dışarı çıkmamaları ve evlerinin bahçe ışıklarını açık tutmalarını istedi.

Çok sayıda polisin görev aldığını bildiren yetkililer, bu konuda herhangi bir sayı bildirmedi. Kanada CBC televizyonuna konuşan ve polisin vurulma anına şahitlik eden bir bölge sakini, polisin başından kanlar aktığını gördüğünü ifade etti. Hastane yetkilileri yaralanan iki kişinin durumunun stabil hale geldiğini ve kendilerini vuran kişinin kim olduğunu bilmediklerini söyledi.

Polis yetkilileri zanlı Justin Bourque’yi silahlı ve tehlikeli olarak tanımlamıştı.

Arama süresince bölgede adeta hayat dururken, polis marketlerin açılmasına, yerel otobüslerin çalışmasına ve halkın dışarı çıkmasına izin vermedi. Zanlının üzerinde yüklü miktarda silah ve benzeri aletlerin olduğu ve üç polis memurunu vurarak öldürüp, iki polisi ise yaraladığı bildirilmişti.

CİHAN

Yorumlar