Kanada da Akdeniz'deki doğalgaz yataklarına ilgi gösterdi

Kanada’nın hidrokarbon sektöründeki kalkınmaya katılmaya ilgi gösterdiği haber verildi.

Google Haberlere Abone ol
Kanada da Akdeniz'deki doğalgaz yataklarına ilgi gösterdi

Kanada’nın hidrokarbon sektöründeki kalkınmaya katılmaya ilgi gösterdiği haber verildi.

Rum Haravgi gazetesi “Kanada da Hidrokarbon Kalkınmasına Katkıda Bulunmayı Arzuluyor” başlığıyla verdiği haberinde, görev yeri Atina olan ancak Güney Kıbrıs’a da akredite edilen Kanada’nın Yüksek Komiseri Robert Peck’in Rum Haber Ajansı’na konuştuğunu yazdı.

Habere göre Güney Kıbrıs ile Kanada arasındaki siyasi, ticari ve kültürel alandaki ikili ilişkilere değinerek, iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerinin çok uzun yıllara dayandığını belirten Peck, ikili ticaretin, orta düzeyde dalgalandığını, öte yandan AB ile Kanada arasında varılan Kapsamlı Ekonomik ve Ticaret Anlaşması’nın (CETA) yeni perspektifler sunduğunu belirtti.

Kanada-Güney Kıbrıs İşadamları Birliği’nden bir heyetin Kanada’yı ziyaret etmeyi planladığını söyleyen Peck, Rum hidrokarbon denizaşırı sektöründeki kalkınmada Kanada’nın da varlığını görme umudunu dile getirdi.

Robert Peck, Kanadalı şirket Sea NG’nin ülkenin (Güney Kıbrıs) geçici enerji ihtiyaçlarının karşılanması için sıkıştırılmış doğal gaz kullanılmasına yoğun ilgi gösterdiğinin de belirtti.

Güney Kıbrıs sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi - MEB” içerisinde yürütülen hidrokarbon çalışmalarında değinen Peck, ilgili bazı kararlarla işaret ederek Güney Kıbrıs’ın “toprak bütünlüğüne” ve “MEB” içerisinde hidrokarbon arama ve kullanma hakkına destek belirtildiğini de söyledi. CİHAN

Yorumlar