Kamboçyalı general: Türk okulları, 2 ülke arasında köprü görevi görüyor

Kamboçya Savunma Bakanlığı sözcüsü Orgeneral Chhum Socheat, ülkesinde faaliyet gösteren Türk okullarının, Kamboçya ve Türkiye arasında köprü görevi gördüğünü söyledi. Kamboçya'da Türk girişimcilerin açtığı Mekong Diyalog Enstitüsü’nün...

Google Haberlere Abone ol
Kamboçyalı general: Türk okulları, 2 ülke arasında köprü görevi görüyor

Kamboçya Savunma Bakanlığı sözcüsü Orgeneral Chhum Socheat, ülkesinde faaliyet gösteren Türk okullarının, Kamboçya ve Türkiye arasında köprü görevi gördüğünü söyledi.

Kamboçya'da Türk girişimcilerin açtığı Mekong Diyalog Enstitüsü’nün düzenlediği iftara, Kamboçya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Orgeneral Chhum Socheat, Savunma Bakanlığı müsteşarları, bakanlık personeli ve basın mensupları katıldı.

İftara savunma bakanını temsilen katılan Bakanlık sözcüsü Orgeneral Socheat, Kamboçya’da faaliyet gösteren Zaman Uluslararası Okulları'nın Kamboçya ve Türkiye arasında köprü görevi gördüğünü söyledi. Socheat sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu sayede coğrafi olarak çok uzak olan iki ülke arasındaki mesafe adeta ortadan kalkıyor. Türkiye ve Kamboçya halkı birbirlerini daha yakından tanıma imkanı buluyor."

Orgeneral Socheat, Zaman Uluslararası Okulları'nın Kamboçya’daki ilk Türk girişimi olduğuna dikkat çekerek, halkın Türkiye’yi bu okullarla tanıdığını söyledi.

Yemekten önce ise Mekong Diyalog Enstitüsü Başkanı Hakan Atasever’den enstitü misyonu hakkında bilgi aldığını belirten Socheat, "Hakan Bey’den çok değerli şeyler öğrendim. Çok güzel işler yapıyorlar. Öğrendiğim bu değerleri vakit geçirmeden aileme ve yakın arkadaşlarıma da anlatacağım." dedi.

Orgeneral Socheat son olarak Ramazan ayının Kamboçya ve Türkiye halkına huzur ve sıhhat getirmesi dileğinde bulundu.

CİHAN

Yorumlar