Kamboçya’da Türkçe olimpiyatları coşkusu

Kamboçya’da yapılan Türkçe olimpiyatları ülke finalinde öğrenciler bir biri ile kıyasıya yarıştı.

Google Haberlere Abone ol
Kamboçya’da Türkçe olimpiyatları coşkusu

Kamboçya’da yapılan Türkçe olimpiyatları ülke finalinde öğrenciler bir biri ile kıyasıya yarıştı.

Türkçe olimpiyatları Kamboçya finali, başkent Phnom Penh’daki Türk okulunda yapıldı. Programa Kamboçya Anayasa Mahkemesi Başsavcısı Leang Chea, öğrencilerin aileleri ve çok sayıda misafir katıldı.

Türkçe olimpiyatları ülke finaline katılan öğrenciler ise Kamboçya’yı Türkiye’de yapılacak yarışmada temsil edebilmek için bir biri ile kıyasıya yarıştı.

Öğrencilerin performanslarını ise aralarında Kamboçyalı akademisyenler ve ünlü müzisyenlerin olduğu bir jüri değerlendirdi.

Jüri üyelerinden Dr. Sok Udom Deth, kendisinin de Türk okulundan 2002’de mezun olduğunu ve onların döneminde böyle organizasyonlara katılma şansları olmadığını ifade etti. Dolayısıyla şimdiki öğrencilerin daha şanslı olduğunu söyledi. Deth, Kamboçya’nın bu çapta uluslararası organizasyonlara katılmasının önemine değinerek, Kamboçya için iyi bir tanıtım olduğunu sözlerine ekledi.

Kamboçya’nın ünlü müzisyenlerinden Srornos So da, “Böyle bir organizasyona davet edilmek benim için onurdur.” şeklinde konuştu.

Aylardır öğrencileri şarkı finaline hazırlanan öğretmenler ise emeklerinin boşa çıkmadığını gördüklerini ve bunun kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Cihan’a konuşan Türk öğretmenlerden Mustafa Tatlıyer, “Öğrencilerin şarkı seçme, şarkıya hazırlanma ve yarışmaya katılım aşamasında emek verdik, yorulduk. Ancak bugün buradaki insanların Türkçe konuşmaları, Türkiye’ye karşı olumlu duygular içinde olduklarını görmek bütün yorgunluğumuzu aldı diyebilirim.” şeklinde duygularını dile getirdi.

Yarışma sonucunda şarkı dalında Chamroeun Kalyani Chhoeung adlı öğrenci Neşet Ertaş’ın “Kendim ettim kendim buldum” şarkısıyla birinci oldu. İkinciliği “Göçmen Kızı” şarkısı ile Alin Kong alırken, Socheat Long de “Diyemedim” şarkısı ile üçüncü oldu. CİHAN

Yorumlar