Kamboçya’da sel: 5 ölü

Kamboçya’nın 13 ayrı kentinde meydana gelen sel sonucu toplam 5 kişi hayatını kaybetti. Sel çok sayıda yerleşim yerinde tahribata neden olurken, zararın daha da artacağı tahmin ediliyor.Kamboçya Afet Yönetimi Komitesi'nin verdiği bilgiye...

Google Haberlere Abone ol
Kamboçya’da sel: 5 ölü

Kamboçya’nın 13 ayrı kentinde meydana gelen sel sonucu toplam 5 kişi hayatını kaybetti. Sel çok sayıda yerleşim yerinde tahribata neden olurken, zararın daha da artacağı tahmin ediliyor.

Kamboçya Afet Yönetimi Komitesi'nin verdiği bilgiye göre, şuana kadar Kratie kentinde 2, Stung Treng, Kandal ve Kep kentlerin de birer kişi olmak üzere toplam 5 kişi sel baskınları sonucu boğularak can verdi.

Yetkililer can kayıplarının artmasından endişe ederken, maddi kayıp ile ilgili tam tespiti yapamadıklarını belirtti. Kamboçya Afet Yönetimi Komitesi'ne göre Kratie kentinde sel baskınları sonucu 3 bin hektar tarım arazisi ziyan olurken, 3 bin 80 evi ve 18 okulu da sel bastı. Aynı kentte 611 aile de sel baskınları nedeniyle evlerinden tahliye edildi.

Kampong Cham kentinde 3 nehir taşarken, Prey Veng ve Ratanakkiri kentlerinde de binlerce hektar tarım arazisi zarar gördü.

Kamboçya’da her yıl Ağostos - Ekim aylarında Mekong ve diğer nehirlerin taşması sonucu sel baskınları meydana geliyor. Sel baskınlarına can ve mal kaybı oldukça yüksek. 2013 yılının Ağostos - Ekim aylarında meydana gelen sel baskınlarında 168 kişi ölmüş, 29 kişi de yaralanmıştı.

CİHAN

Yorumlar