Kamboçya’da kadın göstericilere, kadın polisler müdahale edecek

Kamboçya Devlet Bakanı Keo Remy, basına yaptığı açıklamada, bundan sonra protestolarda kadın protestoculara kadın polislerin müdahale edeceğini belirtti.Keo Remy, STK’ların teşvikiyle özellikle kadın protestocuların polisleri zor durumda...

Google Haberlere Abone ol
Kamboçya’da kadın göstericilere, kadın polisler müdahale edecek

Kamboçya Devlet Bakanı Keo Remy, basına yaptığı açıklamada, bundan sonra protestolarda kadın protestoculara kadın polislerin müdahale edeceğini belirtti.

Keo Remy, STK’ların teşvikiyle özellikle kadın protestocuların polisleri zor durumda bırakacak yeni eylemler ‘’icat’’ ettiklerini söyledi. Bakan Remy bazen kadın protestocuların sokak ortasında soyunduklarını, bu tür eylemlere müdahalenin kadın polislerce yapılması gerektiğini, erkek polislerin kadın eylemcilere dokunamayacağını sözlerine ekledi.

Remy, "Protestocular farklı tarzlar benimsemeye başladılar. Mesela bazı protestocular görevli polislere sarılmaya çalışıyor. Bazıları polisin üzerine gelip tokatlamaya çalışıyor. Polisler bunları geri ittiği zaman da foto muhabirleri fotoğraf çekip polisler protestoculara karşı şiddete başvuruyor diye servis ediyor.’’ dedi.

Bu arada hükümetin istimlak politikalarını protesto eden eylemcilerden Tep Vanny ise insanların arazilerini kaybettiklerinde kendilerini ifade edemediklerini savunmuştu. Vanny, "Bazen insanların ellerinden ağlamaktan başka şey gelmiyor, oturup öylece ağlıyorlar. Bazen de fark edilmek için sokak ortasında soyunmak gibi uçuk eylemler yapıyorlar." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar