Kamboçya’da 5 muhalif milletvekili tutuklandı

Kamboçya’da muhalif Kamboçya Ulusal Kurtuluş Partisi (CNRP) üyesi 5 milletvekili tutuklandı. Mu Sochua, Men Sovathrin, Keo Phearom, Ho Vann ve Real Khemarin adındaki milletvekillerinin tutuklanmasına, dün katıldıkları protestoların yasa dışı...

Google Haberlere Abone ol
Kamboçya’da 5 muhalif milletvekili tutuklandı

Kamboçya’da muhalif Kamboçya Ulusal Kurtuluş Partisi (CNRP) üyesi 5 milletvekili tutuklandı.

Mu Sochua, Men Sovathrin, Keo Phearom, Ho Vann ve Real Khemarin adındaki milletvekillerinin tutuklanmasına, dün katıldıkları protestoların yasa dışı ve şiddet içermesi gerekçe olarak gösterildi.

Başkent Phnom Penh’de dün muhalefet partisi CNRP öncülüğünde toplanan kalabalık, Ocak ayından bu yana kapalı tutulan Özgürlük Parkı’na girmeye çalışmış, güvenlik güçleri grubu engellemeye çalışınca göstericiler ile güvenlik görevlileri arasında çatışma çıkmıştı. Çatışmada 2 güvenlik görevlisi linç edilmişti. Protestoda linç edilenlerle beraber 8’i ağır 37 kişi yaralandı.

CNRP, Temmuz 2013’te yapılan genel seçimde yüzde 44 oy almasına rağmen yüzde 48 oy alan iktidar partisinin seçimde hile yaptığını ileri sürüyor. Ana muhalefet partisi CNRP, seçimlerden bu yana protestolar düzenleyip parlamento oturumlarına katılmayarak parlamentoyu boykot ediyor.

CİHAN

Yorumlar