Kamboçya - Türkiye ilk siyasi istişaresi yapıldı

Kamboçya ve Türkiye arasında birinci siyasi istişare toplantısı başkent Phnom Penh’de yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Kamboçya - Türkiye ilk siyasi istişaresi yapıldı

Kamboçya ve Türkiye arasında birinci siyasi istişare toplantısı başkent Phnom Penh’de yapıldı. Toplantının ana gündem maddesinin, ikili ilişkilerin güçlendirilmesi ve genişletilmesi olduğu belirtildi.

Toplantı, Kamboçya Dışişleri Bakanlığı Sekreteri Ouch Borith ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ömer Önhon Eş başkanlığında yapıldı.

Toplantı sonunda açıklama yapan Ouch Borith, Türkiye ile mevctd ilişkileri geliştirme yollarını masaya yatırdıklarını söyledi. Siyasi, ekonomi, eğitim, ticaret ve turizm alanlarında işbirliği üzerine konuştuklarını belirten Borith, bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında da görüş alışverişinde bulunduklarını sözlerine ekledi.

Ömer Önhon, “Türkiye, Kamboçya’yı potansiyeli yüksek bir ülke ve Asya’da da çok iyi bir partner olarak görüyor. Umarım iki ülke arasındaki ilişkileri bütün alanlarda daha üst seviyeye taşırız” şeklinde konuştu.

Kamboçya - Türkiye ticaret hacmi sadece 30 milyon dolar civarında. Geçen sene Kamboçya’yı 4 bin 670 Türkiye vatandaşı ziyaret etti.
CİHAN

Yorumlar