Kamboçya, aranan Taylandlı siyasetçileri barındırmayacak

Kamboçya Savunma Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Tea Banh, Tayland’da aranan hiçbir siyasetçiyi Kamboçya’da barındırmayacaklarını söyledi. Savunma Bakanı Banth aksinin yasalara aykırı olacağını savunarak Kamboçya’nın Taylandlı aranan...

Google Haberlere Abone ol
Kamboçya, aranan Taylandlı siyasetçileri barındırmayacak

Kamboçya Savunma Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Tea Banh, Tayland’da aranan hiçbir siyasetçiyi Kamboçya’da barındırmayacaklarını söyledi. Savunma Bakanı Banth aksinin yasalara aykırı olacağını savunarak Kamboçya’nın Taylandlı aranan siyasetçileri koruma gibi bir politikasının olmadığını dile getirdi.

Tayland’a 2 günlük ziyareti sonrası basına konuşan Banh, Kamboçya'nın Tayland’ın problemlerini çözmek için attığı adımları anlayışla karşıladığını belirterek, Kamboçya Kralı Norodom Sihamoni, Başbakan Hun Sen ve diğer yetkililerin Tayland’ın askeri yönetimini desteklediğini söyledi.

Preah Vihear tapınağı anlaşmazlığı nedeniyle uzun yıllar gerginlik yaşayan iki ülke, son yıllarda ilişkileri karşılıklı olarak geliştirmeyi başardı.Geçen Mayıs’ta Tayland’da yapılan askeri darbe sonrası Tayland’ın Kamboçyalı işçilere baskı uyguladığı iddiaları ve neticesinde 200 binden fazla Kamboçyalının geri gelmesi iki ülke arasındaki ipler, koparma noktasına getirmesine rağmen sorun kısa sürede çözülerek ikili ilişkiler normale döndü.

CİHAN

Yorumlar