Kalp nakli bekleyen küçük Muhammet'e kötü haber

Kalp kası bozukluğu nedeniyle kalp nakli bekleyen 20 aylık Muhammet Eren Dönmez’in ailesi çocuğunu büyük umutlarla getirdiği Almanya’da hayal kırıklığı yaşıyor.Türkiye’de kalp bağışlayıcısı bulunamadığından Almanya’ya getirilen...

Google Haberlere Abone ol
Kalp nakli bekleyen küçük Muhammet'e kötü haber

Kalp kası bozukluğu nedeniyle kalp nakli bekleyen 20 aylık Muhammet Eren Dönmez’in ailesi çocuğunu büyük umutlarla getirdiği Almanya’da hayal kırıklığı yaşıyor.

Türkiye’de kalp bağışlayıcısı bulunamadığından Almanya’ya getirilen Muhammet Eren Uni Klinikum Giessen’de kalp nakli ameliyatı öncesi birkaç kez ağır ameliyatlar geçirdi.

Bir ay sonra doktorların Muhammet Eren’in beyninde hasar olduğunu tespit ettiklerini ve bundan dolayı kalp nakli gerçekleştiremeyeceklerini söylemesi üzerine Dönmez ailesi çaresizlik içinde kaldı.

Baba Yavuz Dönmez “Kalp nakli bekliyoruz derken bir baktık ki bir ay sonra açıklama yaptılar. Çocuğunuza kalp nakli yapamayız, beyini hasar görmüş diye.” şeklinde konuştu.

Doktorların kendilerine çocuğunun ameliyat olmasına rağmen iletişim kuramayacağını, elini ayağını oynatamayacağından dolayı tedaviyi bitirmek istediklerini anlatan çaresiz baba tedaviyi bitirmeye razı olmadığını, çocuğunun ne durumda olursa olsun yeter ki onun hayata tutunmasını istediğini ifade etti.

HASTANE AMELİYAT YAPMAMAKTA ISRARLI

Yavuz Dönmez, doktorların çocuğun son zamanlarda yavaş yavaş kendine gelmesine rağmen ameliyat yapmamakta kararlı olduğunu söyledi.

Sosyal medya üzerinden Muhammet Eren’in durumunu kamuoyuna duyurulması sonrası birçok vatandaş hastane yetkililerine şikayet mektupları yazdı.

Bunun üzerine durumdan haberdar olmadığını belirten hastane yöneticileri doktorlarla bir araya gelip Muhammet Eren’e kalp nakli yapılıp yapılmayacağı konusunda görüşeceklerini aileye bildirdiler.

Büyük umutlarla Almanya’ya kalp nakli için çocuğunu getiren Dönmez ailesi hastanenin kendilerini kayıtsız kalması ve bir kaç aydır kalp nakli yapmamakta ısrar etmesi üzerine hastaneye dava açma kararı aldı.

Baba Dönmez tıbbi alanda yardım edebilecek uzman avukatları da dava sürecinde kendilerine yardımcı olmaları için irtibata geçmelerini rica etti. CİHAN

Yorumlar