Kafkas Üniversitesi'nden büyük atılım

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de faaliyet gösteren Kafkas Üniversitesi büyük bir projeyi hayata geçirdi.

Google Haberlere Abone ol
Kafkas Üniversitesi'nden büyük atılım

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de faaliyet gösteren Kafkas Üniversitesi büyük bir projeyi hayata geçirdi. Üniversitenin bünyesinde Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi(SOCAR) ve British Petrolium'un (BP)işbirliği ile kurulan mühendislik laboratuvarı, törenle açıldı. Törene; SOCAR Başkanı Rövnag Abdullayev, BP Kafkaslar Bölge Koordinatörü Gordon Birrell, Azerbaycan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ceyhun Bayramov başta olmak üzere akademisyenler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Temsili açılış kurdelesinin kesilmesiyle başlayan tören, söz konusu laboratuvarın davetliler tarafından gezilmesi ile devam etti. Davetlilere laboratuvar hakkında bilgi veren Üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saniç kurulan laboratuvar sayesinde artık yabancı ülkelere gitmelerine gerek kalmayacağını söyledi.
Törende konuşan Rövnag Abdullayev ise şirket olarak nitelikli mühendislerin yetiştirilmesine çok önem verdiklerini söyledi. Üniversitenin de çatı kuruluşu olan Uluslararası Eğitim Merkezi sayesinde işinde uzman mühendislerin yetiştirileceğini bildiren Abdullayev, ''İnanıyorum ki Azerbaycan üniversitelerinde en donanımlı mühendisler buralarda yetişecek. ''dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Ahmet Saniç, üniversitelerin işbirlikleriyle güçleneceğinin altını çizdi. Saniç, '' Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in desteği ile SOCAR rehberliğinde Çağ Öğretim Şirketi ile Practicus Solition Grup arasındaki anlaşmaya göre Azerbaycan Uluslararası Eğitim Birliği kurulmuş ve Kafkas Üniversitesi bu işbirliği ile gücünü bir kat daha arttırmıştır. Rektör Saniç laboratuvarın kurulmasındaki katkılarından dolayıe BP Kafkaslar Bölge Koordinatörü Gordon Birrell'e cübbe giydirerek 'fahri öğretim görevlisi' beratını verdi.

Gordon Birell de yaptığı konuşmada BP olarak Azerbaycan'ın en önemli üniversitelerinden biriyle yaptıkları işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Birrell, '' BP olarak Azerbaycan'ın büyük gaz ve petrol projeleri olduğu SOCAR ile yapacağımız işbirlikleriyle sektörde yetişmiş insan potansiyelinin de uluslararası standartlara uygun hale getirilmesini sağlayabiliriz. ''dedi.

Uluslararası Eğitim Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Enver Özeren de konuşmasında petrol gelirlerini insani kazanımlara yöneltmek gibi siyasi bir amacı olan ülkenin, bu idealini gerçekleştirmek adına dünyanın en önemli petrol şirketlerinden BP ile işbirliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Türk müteşebbisler tarafından kurulan üniversitede; 20 İngilizce, 11 de Azerbaycan dilinde olmak üzere 31 bölümde binlerce öğrenci eğitim alıyor.

CİHAN

Yorumlar