Kadın polisler Afgan seçimlerine böyle hazırlandı

Afganistan’da göreve yeni başlayan kadın polisler bugünkü seçimler için özel olarak eğitildi.

Google Haberlere Abone ol
Kadın polisler Afgan seçimlerine böyle hazırlandı

Afganistan’da göreve yeni başlayan kadın polisler bugünkü seçimler için özel olarak eğitildi. Özellikle kadın seçmenlerin üst aramasında görev alan kadın polisler; silah kullanma, yakın dövüş, üst arama ve gözaltına alma teknikleri konusunda kendilerini geliştirdi.

Afgan Milli Polis Teşkilatı yetkilisi Tuğgeneral Şah Alem Sappand, seçim sürecini tehlikeye atacak saldırılara karşı kadın polislerin çok önemli rol oynadığını ifade etti. Polis yetkilisi, “Bize katılan kadınlar, aydın ve demokrat ailelerden geliyor.” dedi.

Afgan Sınır Polis Teşkilatı’nda görevli Feranaz, kadınların vakit öldürmek yerine özgürce çalışması ve erkekler gibi ülkelerine hizmet etmesi için teşkilatın önemli bir fırsat sağladığını söyledi. Sıdıka adlı kadın polis ise ülkesine hizmet ettiğini ve bunu yaparken de kimseden korkmadığını belirterek, gençleri polis teşkilatına katılmaya çağırdı.

Afganistan’da 170 bin erkeğin görev yaptığı polis teşkilatında 2 binden az kadın bulunuyor. Bugünkü seçimlerde ise ülke genelindeki 34 vilayette üst araması yapmaları için 13 bin kadın görevlendirildi. CİHAN

Yorumlar