Kaçak madenciler kaçmasın diye etrafa dikenli tel çekildi

Güney Afrika'nın Johannesburg şehri yakınlarında göçüğün meydana geldiği kaçak altın madenindeki 11 kişi daha kurtarıldı.

Google Haberlere Abone ol
Kaçak madenciler kaçmasın diye etrafa dikenli tel çekildi

Güney Afrika'nın Johannesburg şehri yakınlarında göçüğün meydana geldiği kaçak altın madenindeki 11 kişi daha kurtarıldı. Dün kurtarılan 12 madenci ile toplam 22 madenci kurtarılmış oldu. Çin firması Gold One’a ait olan fakat işletilmeyen madende yaklaşık 10 madencinin daha kurtarılma çalışmaları devam ediyor.

Ekurhuleni Bölgesi Acil Yardım Sözcüsü Sugan Moodley Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, "Dünden beri toplam 22 kişi kurtarıldı. Yardım ekiplerini can güvenliği dolayısıyla aşağıya gönderemiyoruz. Madencileri kurtarmak için halat indirdik. İki kişi şu anda madencileri yukarı çıkmaları için ikna ediyor.” dedi.

Madende kaçak olarak altın arayan işçiler, tutuklanacakları için yukarı çıkmak istemiyor.

Moodley, bir gazetecinin “Karşıt iki grubun madende çatışmaya girdikleri, silah sesleri duyulduğu söyleniyor” sorusuna, “Öyle bir durum yok. Şu anda beklemedeyiz.” diye cevap verdi.

Kurtarma ekibinden David Tshabalala ise “Sabah 10 kişiyi kurtardık. Sağlık durumları iyi.” dedi.

Cihan’a konuşan Yarbay Katlego Mogale ise kurtarılan madencilerin yarın Benoni Sulh Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacaklarını söyledi.

Johannesburg’un Benoni bölgesindeki kaçak madencilerin kurtarma çalışmaları devam ederken, basın mensuplarının yanı sıra polisler ve kurtarma ekipleri halen bölgede nöbet tutuyor. Kaçak madenin çıkışı ise madencilerin kaçmasını engellemek için tel örgülerle çevrilmiş durumda. CİHAN

Yorumlar