Kabile savaşları Hindistan’da binlerce kişiyi evinden etti

Hindistan'ın Assam eyaletinde Karbi ve Rengma Naga kabileleri arasında meydana gelen çatışmalar sebebiyle en az 3 bin kişi farklı eyaletlere sığınmak zorunda kaldı.

Google Haberlere Abone ol
Kabile savaşları Hindistan’da binlerce kişiyi evinden etti

Hindistan'ın Assam eyaletinde Karbi ve Rengma Naga kabileleri arasında meydana gelen çatışmalar sebebiyle en az 3 bin kişi farklı eyaletlere sığınmak zorunda kaldı. Arsa anlaşmazlığı sebebiyle kabileler arasında çıkan çatışmalarda 2 ay içinde 9 kişi ölürken, eyalet polisi durumu kontrol altına almakta zorlanıyor.

Karbi kabilesinin silahlı kolu Karbi People’s Liberation Tigers (KPLT) eyalette özerklik isterken, Rengma Naga kabilesinin silahlı kolu Hill Protection Force (RNHPF), 3 üyesinin KPTL tarafından öldürüldüğünü öne sürdü.

Analistler, bölgedeki kabile güçlerinin zaman zaman özerk toprak talebinde bulunması sebebiyle aralarında çatışmalar çıktığını yazdı.

Assam, Nagaland ve Arunachal Pradeş eyaletlerinde sık sık otorite sıkıntısı yaşayan Hindistan hükümeti, zaman zaman Çin etkisinden de şikayet ediyor. Hindistan ile Çin arasındaki en büyük sınır problemi, Arunachal Pradeş eyaletinde yaşanıyor.
CİHAN

Yorumlar