Juncker AP'den güvenoyu aldı

Lüksemburg eski Başbakanı Jean-Claude Juncker, Avrupa Komisyonu Başkanlığı için Avrupa Parlamentosu'ndan güvenoyu aldı. Juncker, AP'ye Avrupa ekonomisinin canlanmasına yardımcı olacak yatırım programı uygulayacağını vaat etti.AP'nin Strasbourg'daki...

Google Haberlere Abone ol
Juncker AP'den güvenoyu aldı

Lüksemburg eski Başbakanı Jean-Claude Juncker, Avrupa Komisyonu Başkanlığı için Avrupa Parlamentosu'ndan güvenoyu aldı. Juncker, AP'ye Avrupa ekonomisinin canlanmasına yardımcı olacak yatırım programı uygulayacağını vaat etti.

AP'nin Strasbourg'daki oturumunda konuşan Juncker, Avrupa'yı yeniden sanayileştirme ve 25 milyon istihdam oluşturma sözü verdi. Jean-Claude Juncker, önümüzdeki 3 yıl için 300 milyar Euro'luk bir yatırım paketini de açıkladı.

Birçok Avrupalının AB'ye güveninin kaybettiğini belirten Juncker, sadece ekonomik başarılar ve tam istihdam sayesinde bu güvenin geri kazanabileceğini dile getirdi.

Konuşmanın ardından yapılan oylamada Juncker, 422'ye karşı 250 oyla AB Komisyonu başkanı oldu. Jucnker'ı destekleyen merkez partilerin oylamada 57 fire vermesi dikkat çekti.

Jean-Claude Juncker, görevi 1 Kasım'da Portekizli Jose Manuel Barroso'dan devralacak.

AB liderleri yarın AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi ve Komisyon Başkan Yardımcısı Catherine Ashton'un yerine gelecek ismi belirlemek üzere toplanacak. İtalya Dışişleri Bakanı Federica Mogherini, bu görev için en güçlü aday olarak görülüyor.

AB Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy'un halefinin ise yaz tatilinden sonra belirlenmesi bekleniyor. Bu makam için Danimarka Başbakanı Helle Thorning-Schmidt'in adı geçiyor. CİHAN

Yorumlar