John Kerry, İsrail Başbakanı Netanyahu ile görüştü

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İsrail’in Gazze’ye yönelik kara saldırılarının ardından Başbakan Binyamin Netanyahu ile görüştü. Kerry, tünellerden gelen terörist tehditlerine karşı İsrail'in kendisini savunma hakkına yönelik desteğini...

Google Haberlere Abone ol
John Kerry, İsrail Başbakanı Netanyahu ile görüştü

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İsrail’in Gazze’ye yönelik kara saldırılarının ardından Başbakan Binyamin Netanyahu ile görüştü. Kerry, tünellerden gelen terörist tehditlerine karşı İsrail'in kendisini savunma hakkına yönelik desteğini tekrarladı.

Görüşme, ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklama ile duyuruldu. Görüşmede Binyamin Netanyahu operasyonun tünellerden gelen terörist sızmalarına karşı başlatıldığını savundu. Kerry ise İsrail Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada olduğu gibi operasyonun tünelleri hedef alacak şekilde titiz yapılması gerektiğini kaydetti.

Kerry ayrıca gerginliği tırmandırmaktan kaçınılması ve en yakın zamanda 2012 yılı ateşkesinin yeniden sağlanması gerektiğinin altını çizdi. Mısır’ın ateşkes girişimi ve Hamas’ın bu planı kabul etmesinin önemine değindi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada son olarak, “Dışişleri Bakanı her iki taraftaki sivillerin güvenliğine yönelik kaygılarımızı ve sivil kayıpların önlenmesi için mümkün olan her şeyin yapılmasının önemini tekrarladı” ifadesi kullanıldı. CİHAN

Yorumlar