Jirinovski’den Kırım Tatarlarına çağrı: Sevmez kimse seni, benim sevdiğim kadar

Rusya aşırı sağcı Liberal Demokrat Parti Başkanı Vladimir Jirinovski, Türk Sanat Müziği bestecisi ve ses sanatçısı Suat Sayın’ın “Sevemez kimse seni” isimli şarkısıyla Kırım Tatarlarına barış çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Jirinovski’den Kırım Tatarlarına çağrı: Sevmez kimse seni, benim sevdiğim kadar

Rusya aşırı sağcı Liberal Demokrat Parti Başkanı Vladimir Jirinovski, Türk Sanat Müziği bestecisi ve ses sanatçısı Suat Sayın’ın “Sevemez kimse seni” isimli şarkısıyla Kırım Tatarlarına barış çağrısı yaptı. Şarkıdan alıntı yapan Jirinovskiy, “Sevmez kimse seni benim sevdiğim kadar.” dedi.

Resmi Rus televizyon kanalı Rossiya-1’de “Voskresniy Veçer” (Pazar Akşamı) adlı programında Ukrayna’dan tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan ve Rusya ile birleşen Kırım konusu ele alındı. Program konuklarından Jirinovski, Kırım’da yaşayan Tatar halkına Türkçe çağrıda bulundu. Rus politikacı, “Kırım Tatarlarına çağrıda bulunmak istiyorum, daima dostluk, sulh ve barış içinde yaşamalıyız. Her zaman beraber olacağız. Başka çare yok!” şeklinde konuştu. Daha sonra şarkı sözleriyle devam eden Jirinovskiy, “Kırım, sevemez kimse seni benim sevdiğim kadar. Sen olmasaydın bu hayat neye yarar?!” diye ekledi.

Jirinovski, programda zaman zaman bulunduğu ortama göre bazen Türkçe konuşarak mesajlar vermeyi ihmal etmedi.

Öte yandan Rusya’daki Azerbaycan diasporası, Azeri halkına hakaret ettiği gerekçesiyle Jirinovski’yi mahkemeye veriyor. Jirinovski, Rusya parlamentosu alt kanadı Duma’da yaptığı konuşmasında “Azeri halkı diye bir şey yok. Azeri Hazar Denizi, baycan ise baca, yani köşe demek” iddialarda bulunmuştu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Azerbaycan Teşkilatları Birliği Başkanı Abbas Abbasov, “Jirinovski etnikler arası kavgayı körüklüyor, barış ve huzura zarar veriyor. Rusya’da yaşayan Azeri halkının haklarının korunması bağlamında Rusya Başsavcılığı’na başvuracağız. Açacağımız davanın takipçisi olacağız!” dedi. CİHAN

Yorumlar