Jirinovski askere gitmek için savunma bakanlığına çağrıda bulundu

Rusya'da aşırı sağçı Liberal Demokrat Partisi Başkanı Vladimir Jirinovski, askere gitmek için savunma bakanlığına çağrıda bulundu.Rus radyosunda, Ağustos-Ekim aylarında yedekte bekleyen tüm askerlerin eğitime çağrılmasıyla ilgili bakanlık...

Google Haberlere Abone ol
Jirinovski askere gitmek için savunma bakanlığına çağrıda bulundu

Rusya'da aşırı sağçı Liberal Demokrat Partisi Başkanı Vladimir Jirinovski, askere gitmek için savunma bakanlığına çağrıda bulundu.

Rus radyosunda, Ağustos-Ekim aylarında yedekte bekleyen tüm askerlerin eğitime çağrılmasıyla ilgili bakanlık talimatına değinen Jirinovski, “Beni de askeri eğitime alınız. Ben 'özel propaganda' alanında askeri uzmanım. Mutluyum ki, 50 yıl önce bu eğitimi aldım. Savunma bakanına bizzat başvurarak ben dahil tüm parti milletvekillerinin derhal askeri eğitime çağrılmasını rica etim.” dedi.

Rusya Savunma Bakanlığı, Ağustos ayından başlayarak 2 aylık süreyle yedek askerleri eğitmeyi planlıyor. İki ay boyunca devam edecek eğitimde yedekler çeşitli birliklerde görev alarak yeni teknoloji ve silahlarla tanışacak. Eğitim süresince yedekler aynı zamanda rütbe ve görevlerine göre maaşlarını alacak. Yedek askerlerin ulaşım ve sağlık gibi tüm ihtiyaçları da karşılanacak.

CİHAN

Yorumlar