Japonya’dan zengin turistlere ayrıcalık

Japonya’nın zengin turistlere yönelik bazı ayrıcalıklar içeren yasa tasarısı hazırladığı bildirildi.2020 olimpiyatlarına ev sahipliği yapacak Japonya, turizm pazarını geliştirmeye çalışıyor. Hali hazırda yıllık 10 milyon turisti...

Google Haberlere Abone ol
Japonya’dan zengin turistlere ayrıcalık

Japonya’nın zengin turistlere yönelik bazı ayrıcalıklar içeren yasa tasarısı hazırladığı bildirildi.

2020 olimpiyatlarına ev sahipliği yapacak Japonya, turizm pazarını geliştirmeye çalışıyor. Hali hazırda yıllık 10 milyon turisti misafir eden Japonya, bu sayıyı 2020 yılına kadar 20 milyona çıkartmayı hedefliyor. Fakat ülkedeki hayat pahallığı turistlerin ülkeye gelmesinde en büyük engeli oluşturuyor.

Japonya’nın önde gelen ekonomi gazetelerinde Nihon Genzai’da yer alan haberde, meclis özellikle zengin turistlerin ülkeye çekmesini sağlayacak bazı kanunları içeren bir yasa tasarısını görüştüğü yer aldı. Söz konusu yasa tasarısında zengin turistlerin vize sürelerinin 3 aydan 1 yıla yükseltilmesi ön görülüyor.

Öte yandan özellikle devlet memurları ve şirketlerde üst düzey çalışanlara yönelik havalimanlarında özel giriş yerlerinin düzenlenmesi hedefleniyor. Bu bağlamda ilk uygulama yeri olarak ise başta başkent Tokyo’daki Narita Havalimanı, Osaka ve Kensai havalimanlarının seçildiği belirtildi.

CİHAN

Yorumlar