Japonya ve Güney Kore aralarındaki ilişkilerin normale dönmesini istiyor

Japonya ve Güney Kore'de yapılan yapılan ortak bir ankette, her iki ülkede de halkın kötüleşen Tokyo ve Seul ilişkisinin normale dönmesini istediği ortaya çıktı. Güney Kore'den Hanguk İlbo, Japonya'dan Yomiuri Shinbun'um ortaklaşa yaptığı...

Google Haberlere Abone ol
Japonya ve Güney Kore aralarındaki ilişkilerin normale dönmesini istiyor

Japonya ve Güney Kore'de yapılan yapılan ortak bir ankette, her iki ülkede de halkın kötüleşen Tokyo ve Seul ilişkisinin normale dönmesini istediği ortaya çıktı.

Güney Kore'den Hanguk İlbo, Japonya'dan Yomiuri Shinbun'um ortaklaşa yaptığı bir anket iki ülke ilişkinin son zamanlardaki durumunu gözler önüne serdi. Ankette Japonların yüzde 73'ü Güney Kore'ye güvenmezken, Korelilerin yüzde 83'ü Japonya'ya itimatının kalmadığı çıktı.

Söz konusu ankette Japonya Başbakanı Şinzo Abe'nin tartışmalı tapınağı ziyaret etmesini, Korelilerin yüzde 94'ü yanlış bulurken, Japonların yüzde 41'i hatalı bulup yüzde 49'u normal karşıladı.

Ankette Güney Kore Devlet Başkanı Park Guen-hye'nin uluslararası arenada Japon hükümetini eleştirmesinde Korelilerin yüzde 77'si bir beis görmezken, Japonların yüzde 83'ü bunu olumsuz buluyor.

Ankette asıl dikkat çeken şey ise iki halkın ilişkilerin tekrar normale dönmesini istemesi oldu. Korelilerin yüzde 90'ı, Japonların ise yüzde 83'ü iki ülke ilişkilerinin düzelmesini istiyor. Öte yandan iki ülke de Kuzey Kore'yi tehlikeli görüyor. Japonların yüzde 82'si Çin'i yüzde 79'u Kuzey Kore'yi tehlikeli bulurken, Güney Korelilerin ise yüzde 81'i Kuzey Kore'nin güvenliklerini tehdit ettiği düşünüyor. CİHAN

Yorumlar