Japon üniversiteleri Türk öğrencilerle buluştu

Japonya'nın önde gelen 8 üniversitesi, ülkelerindeki eğitim ve burs imkânlarını anlatmak üzere "Japon Eğitim Fuarı"nda Türk öğrencilerle buluştu.

Google Haberlere Abone ol
Japon üniversiteleri Türk öğrencilerle buluştu

Japonya'nın önde gelen 8 üniversitesi, ülkelerindeki eğitim ve burs imkânlarını anlatmak üzere "Japon Eğitim Fuarı"nda Türk öğrencilerle buluştu.

Doshisha Üniversitesi'nin organize ettiği fuara, Japonya Milli Eğitim Bakanlığı, Japonya Başkonsolosluğu, Japonya -Türkiye Eğitim Derneği (JATEF) ve PASİAD da destek verdi. İstanbul Taksim'deki eski Japonya Başkonsolosluğu binasında düzenlenen fuara Türk öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

Fuarın açılışında konuşan Japonya’nın İstanbul Konsolosluğu Konsolos Muavini Shiho Ishikawa, fuarın iki ülke ilişkilerinin gelişmesine büyük katkı sağladığını belirtti.

Amaçlarının Avrupa ve Amerika'dan ziyade Türkiye’ye açılmak olduğunu söyleyen Doshisha Üniversitesi Küresel Çalışmalar Enstitüsü Dekanı Prof. Dr. Masanori Naito ise "Şimdi hedef Türkiye" diyerek Türkiye'deki genç nüfus ve potansiyelden yararlanmak istediklerini ifade etti. Doshisha Üniversitesi olarak Türkiye ile Japonya arasında bir köprü olmak istediklerini ve Türk gençlerinin Japonya'ya gelmesini dilediklerini belirten Naito, "PASİAD ile akademik işbirliği anlaşması yaptık. Geçen yıl düzenlediğimiz fuardan çok memnun kaldık. Bu yıl tekrar fuar düzenleyerek akademik kariyer yapmak isteyen öğrencilerle buluştuk. Gösterilen ilgiden son derece mutluyuz." dedi.

Japonya Milli Eğitim Bakanlığı'nın fuara finansal olarak destek veren Yüksek Öğretim Planlama Dairesi uzmanlarından Shoji Yusuke, dünya standartlarında eğitim ve teknolojiye sahip oldukları halde bunu dünya ile paylaşma noktasında çok iyi olmadıklarını dile getirdi. Yusuke, "Ülkemizin daha da gelişmesi için Türkiye gibi gelecek vadeden üniversitelerden öğrenci almak için Global30 isimli bir proje başlattık." ifadelerini kullandı.

Shoji Yusuke üniversitelerin yabancı özellikle de Müslüman öğrencilerin karşılaşabilecekleri zorluklara karşı hazırlık yaptığını da sözlerine ekledi.

Fuara destek veren JATEF Danışmanı Mustafa Arslan, fuarın benzerlerinden çok farklı olduğunu, fuara katılan üniversiteler arasında Nobel ödülü kazanan üniversitelerin bile bulunduğunu söyledi.

PASİAD Öğrenci Komisyonu Başkanı Faruk Özdemir ise üniversite eğitiminde Japonya'nın uygulama konusunda Türkiye'den çok önde olduğunu ifade etti.

Fuarda Doshisha Üniversitesi'nin yanı sıra Rikkyo, Kyoto, Kyushu, Keio, Wasedo, Hokkoido ve Tsukuba Üniversiteleri yer aldı.

Japonya'yı tanımak ve eğitim fırsatları hakkında birinci elden bilgi almak isteyen öğrenciler ve aileleri, fuarda üniversitelerle birebir iletişim imkânı buldu. Öğrenciler üniversitelerin kurduğu stantlar ve yapılan özel oturumlarda Japonya'da eğitim, burs olanakları gibi konuların yanı sıra Japonya'da öğrencilik hayatı ve mezuniyet sonrası iş imkânları hakkında da ayrıntılı şekilde bilgi aldı.

Katılımın yoğun olduğu bir günlük fuarda yüzlerce öğrenci online katılım başvurusu yaptı. CİHAN

Yorumlar