İtalyan donanması hafta sonu Akdeniz'de bin 800 sığınmacıyı kurtardı

İtalya donanmasının, hafta sonu düzenlediği operasyonlarda, Akdeniz'deki kalabalık mülteci teknelerinden bin 800 kişiyi kurtardığı açıklandı. Bir yük gemisi ise Libya açıklarında batmak üzere olan şişme bottaki 61 mülteciyi kurtardı....

Google Haberlere Abone ol
İtalyan donanması hafta sonu Akdeniz'de bin 800 sığınmacıyı kurtardı

İtalya donanmasının, hafta sonu düzenlediği operasyonlarda, Akdeniz'deki kalabalık mülteci teknelerinden bin 800 kişiyi kurtardığı açıklandı. Bir yük gemisi ise Libya açıklarında batmak üzere olan şişme bottaki 61 mülteciyi kurtardı. Boğularak ölen 20 kişiden 5'inin cesedine ulaşıldı.

İtalya, 2014 yılında Avrupa'ya sığınmak için tekneyle Akdeniz'e açılan 70 binden fazla insanı kurtardı. Tahminlere göre, 500'den fazla mülteci de tehlikeli denize yolculuğu sırasında hayatını kaybetti.

Cumartesi günü Malta açıklarındaki teknenin ambarında ise karbonmonoksit gazından zehirlenerek ölen 29 kişiye ait cesetler bulunmuştu. Cuma günü de Libya açıklarında batan teknedeki yüzlerce insan bir yük gemisi tarafından kurtarılmıştı. Teknedeki 40 kişinin öldüğü sanılıyor.

Libya kıyılarından Avrupa'ya gitmek üzere Akdeniz'e açılanların büyük kısmını Suriye ve Eritre vatandaşları oluşturuyor. CİHAN

Yorumlar