İtalya’da yolsuzluk ve rüşvet operasyonu

İtalya’nın İleri teknoloji, Savunma ve Havacılık alanlarındaki en büyük şirketi olan Finmeccanica’nın eski başkanının da içinde bulunduğu yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda 4 kişi tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol
İtalya’da yolsuzluk ve rüşvet operasyonu

İtalya’nın İleri teknoloji, Savunma ve Havacılık alanlarındaki en büyük şirketi olan Finmeccanica’nın eski başkanının da içinde bulunduğu yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda 4 kişi tutuklandı. Napoli Savcılığının yürüttüğü soruşturma neticesinde Mali Polis tarafından yapılan ve 4 kişinin tutuklandığı operasyonda Finmeccanica eski başkanı Pier Francesco Guarguaglini’nin evine de baskın düzenlendi.

İtalya’da ileri Teknoloji, Savunma ve Havacılık alanlarında en büyük şirket olan ve İtalya Ekonomi Bakanlığı’nın da hissedarı olduğu Finmeccanica şirketinde yolsuzluk ve rüşvet iddiaları üzerine Napoli Savcılığı ve Mali Polis tarafından düzenlenen operasyonda 4 kişi tutuklandı.

Şirket bünyesinde Sistri adında atık izlenebilirliği sistemi kurulması için başlatılan bir proje kapsamında naylon faturalandırma, hayali danışmanlık anlaşmaları düzenleme, yurtdışında oluşturulan şirketlere hayali faturalandırma gibi usulsüz işler gerçekleştirildiğine dair iddialar üzerine takibat başlatıldığı kaydedildi. Yapılan takibatların neticesinde iddiaların doğrulanmasıyla da Napoli Savcılığı’nın öncülüğünde operasyonlar yapıldığı ve iddialarda adı geçen grubun eski başkanı Pier Francesco Guarguaglini’nin evine de baskın düzenlendiği bildirildi.

Operasyon öncesinde yapılan takibatta 4 milyon avronun iki ayrı çanta içinde şirket ofislerinde teslim edildiğine dair görüntülere, proje ile alakalı olduğu anlaşılan bağlantılardan İsviçre’de şifreli banka hesapları da dahil olmak üzere toplamda 28 banka hesabı ve 2 emanet kasaya ulaşıldığı ifade edildi. Ayrıca Amerika’da bir şirkete hayali danışmanlık anlaşması üzerinden para aktarıldığı ve sahte faturalandırmalar yapıldığının tespit edildiği açıklandı.

Operasyon kapsamında şu ana kadar şirketin Dış İlişkiler Müdürü Lorenzo Borgogni, Hizmet Yönetimi Eski Müdürü Stefano Carlini ve Roma’lı 2 işadamı Vincenzo Angeloni ve Luigi Malavisi olmak üzere 4 kişinin tutuklandığı belirtilirken Sistri atık izlenebilirliği sistemine dair somut hiçbir projeye rastlanmadığının altı çizildi. CİHAN

Yorumlar