İtalya'da hükümet değişiyor

İtalya Başbakanı Enrico Letta ile Demokrat Parti Genel Sekreteri Matteo Renzi arasındaki başbakanlık tartışması bugünkü parti yönetme kurulu toplantısında nihayete erdirildi.

Google Haberlere Abone ol
İtalya'da hükümet değişiyor

İtalya Başbakanı Enrico Letta ile Demokrat Parti Genel Sekreteri Matteo Renzi arasındaki başbakanlık tartışması bugünkü parti yönetme kurulu toplantısında nihayete erdirildi. Letta'nın İngiltere'ye yapacağı bir sonraki resmi yurtdışı ziyaretini iptal etmesi ve Renzi'nin "Yola devam etmek için yeni bir hükümet gerekiyor." ifadeleri hükümet değişiminin netleştiğini gösterdi.

İtalya'da son günlerde başbakan Enrico Letta ile Demokrat Parti (PD) Genel Sekreteri ve Floransa Belediye Başkanı Matteo Renzi arasında yaşanan başbakanlık ve hükümetin değişmesi yönündeki tartışmalar bugün parti yönetme kurulu toplantısında yapılan açıklamalarla son buldu. PD Genel Sekreteri Renzi'nin "Yola devam etmek için yeni bir hükümet gerekiyor." ifadeleri ve başbakan Letta'nın da İngiltere'ye yapacağı bir sonraki yurtdışı ziyaretini iptal ettiğinin Financial Times'ın twitter hesabından duyurulmasıyla hükümet değişiminin gerçekleşeceği netleşti.

Hükümet değişiminin öncesinde seçim yasasının değiştirilmesi gerektiğine vurgu yapan Renzi, İtalya'nın "bataklık"tan çıkmasının yeterli çoğunluğun sağlanmasıyla mümkün olacağını belirtti. Renzi, "Aynı yönetim ve aynı hızla ritm değişikliğini gerçekleştiremezsiniz." diyerek görevdeki hükümette köklü değişikliklere gidileceği sinyallerini verdi.

CİHAN

Yorumlar