İtalya, Libya’daki büyükelçiliğini yeniden açmaya hazırlanıyor

İtalya Dışişleri Bakanı Gentiloni: "Umut ediyorum ki, güvenlik koşulları sağlanınca büyükelçiliğimiz yeniden açılacak"

Google Haberlere Abone ol
İtalya, Libya’daki büyükelçiliğini yeniden açmaya hazırlanıyor
 İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni, Libya’nın başkenti Trablus’taki büyükelçiliklerini yakında tekrar açacaklarını söyledi.

İtalyan özel birliklerinden bir grup askerin Libya’da olduğunun ülke basınına yansımasının ardından Bakan Gentiloni, Corriere della Sera gazetesine konuştu.
İtalyan özel birliklerinin Libya’da olduğu haberine ilişkin Gentiloni, “Biz askeri boyutta terörle mücadele operasyonlarında eğitim ve lojistik desteği vermekteyiz. Eğer başkanlık muhafızlarının eğitimi gibi başka ek talepler olursa bunu da değerlendiririz." dedi.

Gentiloni, Libya’da çatışmalara katılan ya da operasyon düzenleyen birlikleri olmadığının altını çizerek, "Bunun olması için parlamentonun onayı gerekir." ifadesini kullandı.

İtalyan bakan, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Fayiz es-Sirac ile kısa süre önce konuştukları üzere Libya’nın İtalyan ordusunun sıhhiye birliğinin Libya’da bulunmasını talep ettiğini aktardı.

İtalya’nın Libya’ya sahada askeri bir hastane dışında başka nasıl katkı verebileceğine dair soruya ise Paolo Gentiloni, "Farklı planlar doğrultusunda çok fazla katkı verebilir. Umut ediyorum ki, güvenlik koşulları sağlanınca büyükelçiliğimiz yeniden açılacak. Bu aynı zamanda büyük işbirliğinin mührü olacak. Bizim bu konuya olan ilgimiz kimseyi şaşırtmamalıdır. Güvenlikten göçmen meselesine kadar Libya’ya katkıda bulunmak, istikrara kavuşmasını sağlamak bizim ulusal önceliğimiz." diye konuştu.

Yorumlar