İtalya Başbakan Letta istifa ediyor

İtalya'da son günlerde Başbakan Enrico Letta ile Demokrat Parti (PD) Genel Sekreteri Matteo Renzi arasındaki koltuk krizi dün akşam yapılan parti yönetim kurulu toplantısında hükümet değişiminin kabul edilmesiyle sona erdi.

Google Haberlere Abone ol
İtalya Başbakan Letta istifa ediyor

İtalya'da son günlerde Başbakan Enrico Letta ile Demokrat Parti (PD) Genel Sekreteri Matteo Renzi arasındaki koltuk krizi dün akşam yapılan parti yönetim kurulu toplantısında hükümet değişiminin kabul edilmesiyle sona erdi. Bu kararın ardından Başbakan Letta'nın bugün Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano'ya istifasını sunacağı açıklandı.

Demokrat Parti içinde bir süredir devam eden Başbakanlık koltuğuna Renzi'nin geçeceği ve Letta'nın da ekonomi bakanı olma şartıyla görevi teslim edeceği yönündeki tartışmalar dün akşam olağanüstü toplanan parti yönetim kurulu toplantısıyla nihayete erdi. Toplantıda alınan karara göre mevcut hükümetin gerekli tedbirleri almada ve yapılması gerekli olan işlerde zayıf kalması dolayısıyla değişmesi öngörülüyor.

Toplantı sonrası Başbakanlık resmi internet sitesinden yapılan duyuruya göre Başbakan Enrico Letta'nın bugün önce Parlamento'ya gidip hükümetteki çalışma arkadaşlarını selamlamasının ardından Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano'ya saat 16'da istifasını sunması bekleniyor. Genel seçimlerin ardından bir hükümet kurulamaması sonucu Cumhurbaşkanı Napolitano tarafından hükümet kurmakla görevlendirilen Letta'nın, 10 aylık görev süresinde ekonomik reformlar ve işsizlikle mücadele konularında yetersiz kaldığı eleştirileri yapılmıştı.


CİHAN

Yorumlar